Norris wist Verstappen geen moment van de wijs te brengen: 'Een geniale race van Verstappen' Formule 1
Formule 1

Norris wist Verstappen geen moment van de wijs te brengen: 'Een geniale race van Verstappen'

Norris wist Verstappen geen moment van de wijs te brengen: 'Een geniale race van Verstappen'

Na het grootste gedeelte van de wedstrijd een flinke voorsprong te hebben gehad op de rest van het veld, moest Max Verstappen aan het einde van de race nog even aan de bak. Toch is Sky Sports-verslaggever Ted Kravitz van mening dat Lando Norris geen moment kans maakte op de overwinning. ‘Een geniale race van Max Verstappen’, zegt Kravitz in Ted’s Race Notebook op YouTube.

‘Een goede start voor de wereldkampioen’, is de Brit van mening. ‘Hij wist P1 uiteindelijk makkelijk te behouden’, meent Kravitz. Hoewel Norris Verstappen aan het einde van de race naderde en het gat terug wist te brengen van zeven seconden naar minder dan één seconde, kreeg de coureur van McLaren eigenlijk nooit de kans om een poging tot inhalen te doen. ‘Max was niet van plan dat toe te laten’, ziet ook de man van Sky Sports. ‘Hij zet de goede start van Red Bull voort.’

Norris kwam dichterbij, maar maakte geen kans op een zege

Kravitz zag dat het lang goed ging voor de Oostenrijkse renstal. ‘Het ging goed tot ronde 54 of 55. Toen verloor hij grip’, vertelt hij over de race van de drievoudig wereldkampioen. ‘Vanaf welk moment begin je dan de muntjes in je spaarpot te besteden?’, probeert Kravitz de situatie te illustreren aan de hand van beeldspraak. ‘Je hebt een spaarpot vol geld, dat zijn je banden’, legt hij uit. ‘Als je direct al je geld uitgeeft aan snoepjes waardoor je hyperactief wordt en goede rondetijden neerzet, dan heb je op een gegeven moment nog weinig geld over’, luidt de vergelijking van de Brit. ‘Maar je moet snoep blijven kopen, anders houd je het niet vol. Dan houden je banden het dus ook niet vol.’

De reden dat Norris uiteindelijk Verstappen niet meer kon pakken, is dat hij aan het begin van de race al veel zogenaamd geld uit zijn spaarpot besteedde. ‘Lando gaf direct veel van zijn spaargeld uit, Max deed dat niet’, benadrukt Kravitz. ‘De Red Bull was veel beter tijdens de eerste stint op die mediumband, maar toen gingen ze naar de harde band en daarop was McLaren sneller’, legt hij het verval van Verstappen aan het eind van de race uit. ‘Daarom wist Lando het gat te dichten.’ Helaas voor Norris, had hij toen volgens de beeldspraak van de Sky Sports-verslaggever al te veel geld uitgegeven aan snoepjes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws