Verstappen ook door collega's bekroond tot beste coureur van 2021 Formule 1
Formule 1

Verstappen ook door collega's bekroond tot beste coureur van 2021

Max Verstappen werd eerder door de teambazen van de Formule 1 al uitgeroepen tot beste coureur, en nu hebben ook de coureurs gestemd. Onder zijn collega's is er veel waardering voor de prestatie van de Nederlander. Hij is dan ook uitgeroepen tot de beste rijder van het jaar volgens de rest van de heren op de grid. Lewis Hamilton wist op de tweede plaats te eindigen, gevolgd door McLaren-coureur Lando Norris.

Elke coureur werd gevraagd aan de hand van de prestaties van 2021 een persoonlijke top tien te maken. Coureurs konden bij Formula 1 ook op zichzelf stemmen en deden dit anoniem. Het is voor de F1-coureurs dus niet duidelijk wie op wie gestemd heeft. Er zijn punten verdeeld op de manier waarop dit ook gebeurt na een race - de nummer één krijgt vijfentwintig punten, de nummer twee achttien, enzovoorts.

Verstappen door collega's verkozen tot beste coureur

Ook onder zijn collega's blijkt Verstappen populair. De Nederlander gaat er met de overwinning vandoor en is naar de meningen van de rijders dus de beste deelnemer van 2021 gebleken. Hamilton bezet, zoals al gemeld, de tweede plaats, gevolgd door Norris. Achter de Brit vinden we zijn voormalige teamgenoot, Carlos Sainz. Die vierde plek staat toe dat de Spanjaard, die afgelopen seizoen zijn eerste jaar bij Ferrari verreed, beter scoort dan de op P5 geëindigde teamgenoot Charles Leclerc.

In de tweede helft van de tabel vinden we enkele verrassingen. Fernando Alonso, die in zijn rentree bij Renault (nu Alpine, red.) eenmaal op het podium wist te eindigen, heeft daarmee een zesde eindplek afgedwongen. Op de zevende plaats vinden we Pierre Gasly, die heel erg veel uit de AlphaTauri wist te halen. Dat zien zijn medecoureurs dus ook.

Op de achtste plek staat George Russell. De Brit wist in 2021 zijn eerste punten voor Williams te scoren en mocht zelfs een podiumplek vieren na een verregende race in België. Dat levert hem dus de achtste plek in het klassement op. Esteban Ocon vinden we terug op P9 en rookie Mick Schumacher heeft volgens de rest van de grid een zeer verdienstelijk eerste jaar gereden, met een tiende plek voor de Haas-coureur, die in het kampioenschap als negentiende eindigde en op nul punten bleef staan in het F1-klassement.