Binotto benijdt Red Bull en Mercedes: 'Niet fijn om anderen feest te zien vieren' Formule 1
Formule 1

Binotto benijdt Red Bull en Mercedes: 'Niet fijn om anderen feest te zien vieren'

Binotto benijdt Red Bull en Mercedes: 'Niet fijn om anderen feest te zien vieren'

Mattia Binotto keek niet met blijdschap toe toen Red Bull Racing haar coureurstitel vierde. Ferrari is al enige jaren op zoek naar de vorm om weer voor titels te strijden en die zoektocht is volgens de teambaas erg vermoeiend. In 2022 wil het team uit Maranello met een verbeterde krachtbron en onder de nieuwe reglementen weer meestrijden om podia.

'We kunnen niet zeggen dat we blij zijn, en we zijn ook niet blij om andere mensen feest te zien vieren', zo opent Binotto, die bij Sky Sports F1 zijn verhaal doet. Tijdens die seizoenfinale in Abu Dhabi zagen ze ook de constructeurstitel naar een andere renstal gaan. Na een wisselvallig jaar was het Mercedes dat de andere titel binnensleepte.

Binotto kijkt met jaloezie naar Red Bull en Mercedes

Ferrari greep dus wederom naast de prijzen en daar is Binotto langzamerhand wel een beetje klaar mee. Wel weet de Italiaan dat het zijn eigen taak is om dit te realiseren. 'Het is onze verantwoordelijkheid om Ferrari weer naar de top van de F1-grid te krijgen. Overwinningen boeken zal altijd de prioriteit moeten zijn voor Ferrari.'

'De afgelopen twee jaar hebben ons geleerd hoe vermoeiend het is om geduldig te blijven en niet te kunnen concurreren voor het podium. We kunnen dus niet zeggen dat we tevreden zijn en het is niet fijn om anderen te zien feesten. We moeten verbeteren om onze doelstellingen te bereiken', concludeert hij. Consistent meestrijden om podia zou voor het illustere F1-team al een mooie stap zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws