Update | Binotto kiest ook voor Verstappen als beste coureur 2021 Formule 1
Formule 1

Update | Binotto kiest ook voor Verstappen als beste coureur 2021

Update | Binotto kiest ook voor Verstappen als beste coureur 2021

Max Verstappen is door de teambazen verkozen tot de beste coureur van het afgelopen seizoen. Daarin wist de Nederlander zijn eerste wereldtitel te behalen in de Formule 1. Daarvoor moest hij in de allerlaatste race, de Grand Prix van Abu Dhabi, afrekenen met Lewis Hamilton. Dat lukte dankzij een safety car in de laatste ronde, waardoor Verstappen zichzelf nu kampioen mag noemen.

Alle teambazen kregen de mogelijkheid om een top tien van coureurs samen te stellen en deze door te geven aan Autosport.com. Net als het puntensysteem in de Formule 1 krijgt de nummer één dus 25 punten per teambaas, de nummer twee 18 punten, de nummer drie 15 punten, en zo voort. In totaal heeft Verstappen 188 punten gekregen van de teambazen, daarachter staat Lewis Hamilton met 174 punten.

Verstappen voor het eerst langs Hamilton

Voorgaande seizoenen (2019 en 2020, red.) was Hamilton steeds de nummer één. Als 'best of the rest' is Lando Norris afgelopen seizoen verkozen. De McLaren-coureur heeft een totaal van 100 punten weten te scoren. Carlos Sainz staat daarachter met 70 punten. Voorgaande seizoenen (2019 en 2020, red.) was Charles Leclerc tweemaal de nummer drie achter Hamilton en Verstappen.

In totaal hebben er negen teambazen gestemd. Daarbij gaat het om Toto Wolff (Mercedes), Christian Horner (Red Bull), Andreas Seidl (McLaren), Laurent Rossi (Alpine), Otmar Szafnauer (Aston Martin), Fred Vasseur (Alfa Romeo), Franz Tost (AlphaTauri), Jost Capito (Williams) en Gunther Steiner (Haas). Alleen de teambaas van Ferrari heeft geen punten uitgedeeld.

Hamilton de favoriet bij de bookmakers voor 2022

Update (14:30) | Binotto kiest ook voor Verstappen als beste coureur 2021

De teambazen van de Formule 1 kregen de mogelijkheid om een top tien samen te stellen van de beste coureurs van het afgelopen seizoen. Max Verstappen werd al verkozen tot de beste coureur van het afgelopen seizoen, maar er hadden maar negen teambazen gestemd. Alleen Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, ontbrak maar ook zijn stem is inmiddels meegerekend in de resultaten.

Verstappen stijgt met 25 punten en heeft nu totaal 213 punten. De ranglijst is voor het grootste deel hetzelfde gebleven. Zo is de top vier eigenlijk onveranderd gebleven. Na Verstappen kreeg Lewis Hamilton de meeste punten van Binotto gevolgd door Carlos Sainz, Charles Leclerc en Lando Norris. De Ferrari-teambaas gaf al vaker dit seizoen aan dat hij heel tevreden is met zijn coureurs bij Ferrari en dat laat hij wederom zien met zijn stemmen voor deze verkiezing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws