Verstappen over Mercedes: 'Je bent een beetje afhankelijk van hun snelheid' Formule 1
Formule 1

Verstappen over Mercedes: 'Je bent een beetje afhankelijk van hun snelheid'

Verstappen over Mercedes: 'Je bent een beetje afhankelijk van hun snelheid'

Max Verstappen kijkt niet te veel naar de eerdere Grands Prix waar Mercedes op strategisch spel kon winnen door een tweestopper in te zetten. De Red Bull Racing-rijder vindt dat het team vooral naar de toekomst moet kijken, en niet moet blijven meten met de verliezen van eerdere seizoenen.

'Er is geen payback, dingen uit het verleden veranderen niet', verklaart de Nederlander in Teds Notebook. In het verleden wonnen Mercedes en Lewis Hamilton een aantal keer door een onverwachtse tweestopper in te zetten, maar tijdens de GP van Frankrijk in 2021 nam Red Bull dit initiatief. 'Het gaat om dingen beter doen', zegt een tevreden Verstappen na de racewinst.

'Om deze race te winnen is heel bevredigend, al was het vandaag niet zo makkelijk met de wind. Je bent ook een beetje afhankelijk van hun (Mercedes, red.) snelheid, en hoe het met de banden gaat daar. Ik doe wel gewoon mijn rondes, maar je moet kijken wat zij aan het doen zijn. Toen waren de voorbanden daar ineens klaar.'

Kansen tijdens dubbel weekend in Oostenrijk

Wanneer Kravitz aan de Nederlander vraagt wat de kansen zijn op de Red Bull Ring, waar de volgende twee races gepland zijn, reageert Verstappen terughoudend. 'We hebben daar eerder gewonnen, hopelijk winnen we weer, maar elk raceweekend is natuurlijk anders. Sommigen denken dat we daar makkelijk winnen, maar je weet het nooit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws