Verstappen reageert op tweede vrije training: 'Auto moet hier en daar nog verbeterd worden' Formule 1
Formule 1

Verstappen reageert op tweede vrije training: 'Auto moet hier en daar nog verbeterd worden'

Verstappen reageert op tweede vrije training: 'Auto moet hier en daar nog verbeterd worden'

Max Verstappen heeft kort gereageerd op de tweede vrije training in Melbourne waarin hij lang op zich liet wachten. Na een curb strike in de eerste vrije training, moest de RB20 van de Nederlander worden gerepareerd en kon hij daardoor pas later starten aan de tweede sessie. Al was Verstappen niet heel dominant in zijn eerste rondes, wist hij de training toch goed af te sluiten en zette hij de tweede snelste tijd neer, achter Ferrari-coureur Leclerc.

Via Twitter komen we erachter dat Verstappen kort heeft gereageerd op zijn tweede vrije training tegenover SkySports. De wereldkampioen bevestigt dat hij in de eerste vrije training de vloer van zijn auto heeft beschadigd waardoor de tweede sessie 'een beetje rommelig' was. Toch lijkt de Nederlander niet in te zitten over de prestaties van zijn RB20 voor de aankomende kwalificatie en Grand Prix. Ook de sterke vrije training die het team van Ferrari neerzette, zit hem niet in de weg.

Verbetering aan auto mogelijk

Door de beschadiging aan zijn auto, begon Verstappen pas aan zijn tweede vrije training toen die al zo'n twintig minuten bezig was. 'Ik had de vloer en het chassis beschadigd en het duurde even tot dat gerepareerd was. Dus ik verloor zo'n twintig minuten', begint de Nederlander. 'Maar daarna hebben we het als team snel omgedraaid, waardoor ik het programma nog min of meer heb kunnen afronden.'

Red Bull-concurrent Ferrari was sterk tijdens de vrije training. Charles Leclerc wist de snelste tijd neer te zetten. Teamgenoot Carlos Sainz eindigde als derde, ondanks dat hij nog herstellende is van zijn blindedarmoperatie. Ook Verstappen merkte de goede prestaties van het Italiaanse team op, maar lijkt niet over de voorsprong van het Italiaanse team tijdens de training in te zitten. 'Ferrari is snel. Maar wij kunnen nog een paar dingen aan de auto verbeteren.' Verstappen verzekert dat er 'niets geks of zorgwekkends' aan de hand is.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws