Verstappen snapt keuze van Williams: 'Maar ik had dan eerst mijn eigen auto ook platgereden' Formule 1
Formule 1

Verstappen snapt keuze van Williams: 'Maar ik had dan eerst mijn eigen auto ook platgereden'

Verstappen snapt keuze van Williams: 'Maar ik had dan eerst mijn eigen auto ook platgereden'

Max Verstappen begrijpt de keuze van Williams om Alexander Albon in de auto van Logan Sargeant te laten rijden, maar zelf had hij het anders aangepakt. Verstappen had zijn auto absoluut niet afgestaan aan zijn teamgenoot, en als hij dat wel had moeten doen, dan zat hij al in het vliegtuig naar huis. Hoe dan ook hoeft Verstappen er niet bang voor te zijn dat hem zoiets overkomt.

Albon crashte hard tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Australië en daarbij raakte het chassis ook beschadigd. Williams liet weten dat de situatie erg tricky was, want als er te veel schade zou zijn, dan had ze geen extra chassis beschikbaar om de auto te repareren. Op vrijdag kwam dan al gauw een bericht naar buiten dat Albon de auto van Sargeant over zou nemen, en dat ze alleen met Albon gaan deelnemen aan de kwalificatie en de race op zondag. De beslissing veroorzaakte wat onbegrip bij de fans, maar het is duidelijk dat Albon de meeste kans maakt op punten op de racedag, en dat is voor Williams erg belangrijk.

Verstappen zal op zondag dus vooraan starten, en het veld van negentien auto's richting de eerste bocht leiden. 'Dat is natuurlijk klote voor Logan', zegt de Nederlander, geciteerd door De Telegraaf. 'Ik snap het team dat ze die beslissing hebben gemaakt vanuit het prestatieaspect', vervolgt hij. 'Maar het is niet fijn. Ik had mijn auto in zo'n geval niet afgestaan. Al helemaal niet in mijn positie. Dan had ik nu al in het vliegtuig gezeten', luidt het antwoord van de drievoudig wereldkampioen. 'Als dat zou gebeuren dan zou ik eerst mijn eigen auto ook platrijden, dan kan helemaal niemand er meer in rijden', aldus Verstappen.

'Dat lijkt me logisch'

Het lijkt onwaarschijnlijk dat zoiets überhaupt zou gebeuren bij Red Bull, maar mocht het voorkomen, dan verwacht Verstappen niet dat hem zo'n dilemma voorgeschoteld wordt. 'In mijn huidige positie hoef ik er niet bang voor te zijn dat zoiets aan mij wordt gevraagd', legt de Limburger uit. 'Dat lijkt me wel logisch.' Verstappen heeft op zaterdag de poleposition gepakt na twee moeilijke sessies te hebben gehad in Melbourne. In Q3 kreeg hij het toch weer voor elkaar. Teamgenoot Sergio Pérez kwalificeerde op P3, maar moet vanwege een gridstraf voor het ophouden van Hülkenberg de race aanvangen vanaf P6.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws