Hamilton heeft niets positiefs voor de racedag: 'Ik lag er weer bijna uit in Q1' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft niets positiefs voor de racedag: 'Ik lag er weer bijna uit in Q1'

Hamilton heeft niets positiefs voor de racedag: 'Ik lag er weer bijna uit in Q1'

Lewis Hamilton heeft weinig positieve dingen mee te nemen naar de racedag na een teleurstellende kwalificatie. De Brit haalde Q3 niet en geeft aan dat Mercedes niet in die positie zou moeten zitten. Voor de derde keer op rij is de zevenvoudig wereldkampioen verslagen door teamgenoot George Russell. Alexander Albon was hem net niet te snel af.

Hamilton lag er na Q2 uit toen hij zijn tijd amper kon verbeteren. Yuki Tsunoda schoot daarentegen wel naar de achtste tijd, en Russell wist ook de top tien in te komen. De 39-jarige lag toen echter op P11, een plek voor de Williams van Albon. De coureur uit Stevenage haalt zijn schouders op en heeft niet veel te vertellen bij de media. 'Het was de wind, de balans van de auto', somt Hamilton op voor de microfoon bij Viaplay. 'Om de een of andere reden hadden we het moeilijk om Q1 uit te komen tijdens de kwalificatie', vervolgt hij.

Zijn eerste snelle run leverde hem P5 op, en toen was hij even sneller dan Russell, maar zodra de andere tijden binnendruppelden, was Hamilton uit beeld. 'Ik lag er weer bijna uit in Q1. We zijn op dat gebied wat slordig, en we zouden niet in die positie moeten zitten. In VT3 zagen we enkele positieve dingen, maar tijdens de kwalificatie totaal niet.' Mercedes-teambaas Toto Wolff zag er op de beelden dan ook not amused uit toen Hamilton uit Q2 werd gedrukt. De Brit mag de race aanvangen vanaf P11, en Russell vanaf P7. McLaren vanaf P3 en P5.

Hamilton zucht: 'Ik heb geen longrun gedaan'

Coureurs hebben altijd wel wat om voor te vechten, vooral op een circuit als Albert Park Circuit, waar er vaak wel iets misgaat waardoor er een safetycar of een rode vlag komt. Op dit moment laat ook dat Hamilton koud. 'Ik heb niet veel positieve punten voor de race op zondag', zegt Hamilton. 'Ik heb geen longrun gedaan', vervolgt hij. 'Het enige wat ik kan zeggen is dat het een nieuwe dag is, en hopelijk zal er wat gebeuren. Ik ga proberen te genieten van de race', aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws