Red Bull haalde alles uit de kast: 'We dachten dat Ferrari de overhand zou hebben' Formule 1
Formule 1

Red Bull haalde alles uit de kast: 'We dachten dat Ferrari de overhand zou hebben'

Red Bull haalde alles uit de kast: 'We dachten dat Ferrari de overhand zou hebben'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is blij met het resultaat van de kwalificatie en zag het team alles uit de kast halen om een goede auto te leveren voor Max Verstappen en Sergio Pérez. Het begin van de kwalificatie was niet makkelijk en dus moesten ze veel aanpassen aan de voorvleugel. Hoe dan ook leverde Verstappen een goede ronde voor de poleposition.

De laatste paar minuten van de kwalificatie in Australië werden bloedstollend spannend toen Verstappen en Carlos Sainz de snelste sectoren gingen pingpongen. De Nederlander had het aan het begin van de kwalificatie wat lastig, hij gaf aan dat de auto erg veel onderstuur had en dat het niet helemaal lekker ging. Tussendoor kon het team wat veranderingen doorvoeren, waardoor de drievoudig wereldkampioen uiteindelijk een auto had waarmee hij de poleposition kon pakken. 'Ik dacht eerst echt dat Ferrari de overhand had', lacht Horner bij Viaplay na afloop.

De Scuderia kon gedurende de kwalificatie de druk opvoeren op Red Bull, maar uiteindelijk was de Oostenrijkse renstal baas boven baas. Ook na de lastigere trainingen waarin de Nederlander ook niet tevreden was met de RB20. 'Dit was de eerste keer dat we de derde sector perfect wisten te rijden. Vrijdag en tijdens de kwalificatie gaven we een tiende, anderhalf weg in die sector', legt Horner uit. 'Maar Max reed vandaag twee fantastische rondes en ze waren allebei goed genoeg voor poleposition. We hebben veel aangepast aan de voorvleugel. Er stond ook best veel wind. Maar we wisten alles goed voor elkaar te krijgen en het werkte, dus twee goede rondes voor pole.'

Pérez nog naar de stewards

Teamgenoot Pérez pakte de derde tijd en kon niet aan de tijd van Sainz en Verstappen komen. De Mexicaan zal dus op de tweede startrij starten. Dat is een stuk beter dan vorig jaar, toen belandde hij in Q1 in de grindbak. 'Met Checo op P3 hebben we een goede startpositie voor morgen', vervolgt de Britse teambaas. Pérez moet na de kwalificatie echter nog bij de stewards komen, hij zat Nico Hülkenberg namelijk in de weg in Q1. 'We hebben er nog niets over gehoord, maar we zijn natuurlijk gevraagd om bij de stewards langs te gaan. Het was best druk op de baan, dus ik denk dat het wel goed zit.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws