Wolff valt in herhaling na nieuwe domper voor Mercedes: 'Daar stoor ik me aan' Formule 1
Formule 1

Wolff valt in herhaling na nieuwe domper voor Mercedes: 'Daar stoor ik me aan'

Wolff valt in herhaling na nieuwe domper voor Mercedes: 'Daar stoor ik me aan'

Toto Wolff hoopte voorafgaand aan het Australische raceweekend nog op beterschap voor Mercedes, maar opnieuw stelde het Duitse team teleur in de kwalificatie. De Oostenrijker echoot na afloop de woorden die hij ook al in Bahrein en Saoedi-Arabië uitsprak. De Mercedes-teambaas is ervan overtuigd dat er meer in de W15, maar Red Bull achterhalen is een utopie.

Het moest volgens Mercedes een stuk beter gaan op het Albert Park Circuit, maar daar is tijdens de eerste dagen in Australië bar weinig van terechtgekomen. Het Duitse team beleefde zaterdag zelfs de slechtste kwalificatie van het seizoen tot dusver. George Russell kwam niet verder dan de zevende plaats, terwijl Lewis Hamilton zelfs al in Q2 werd uitgeschakeld door toedoen van de verrassende Yuki Tsunoda.

Wolff kan niet anders dan teleurgesteld zijn, maar boven alles baalt hij ervan dat hij telkens in herhaling moet vallen. 'Het resultaat is vooral teleurstellend omdat we in VT3 binnen een tiende zaten van de directe concurrentie', begint de Mercedes-man bij Sky Sports. 'De omstandigheden waren anders dan eerder op de dag, maar dat is geen excuus. Wij hebben lastige auto, het werkvenster is heel nauw. En ik stoor me aan het feit dat ik dit weer moet zeggen: we moeten er gewoon aan blijven werken en proberen om onszelf te verbeteren', aldus Wolff.

Red Bull op korte termijn niet bij te halen

Ondanks de teleurstelling is Wolff ervan overtuigd dat er potentie zit in de W15, al is een overwinning volgens de Oostenrijker voorlopig geen realistische doelstelling. 'Het is niet reëel om op korte termijn dichter bij Red Bull te komen, maar geloof ik dat er meer in deze auto zit. Kijk naar de resultaten eerder op de zaterdag', wijst Wolff naar het optreden van Mercedes in VT3. 'Het is geen slechte auto, het is mogelijk', is de overtuiging van de teambaas van Mercedes.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws