Chassis Albon definitief afgeschreven, Thai vervangt Sargeant Formule 1
Formule 1

Chassis Albon definitief afgeschreven, Thai vervangt Sargeant

Chassis Albon definitief afgeschreven, Thai vervangt Sargeant

Na de zware crash van Alexander Albon in de eerste vrije training in Melbourne, heeft het team van Williams moeten vaststellen dat de auto definitief niet te repareren valt voor de race. Aangezien het team geen extra chassis tot haar beschikking heeft, kan er slechts een coureur voor het Britse team de race rijden. Voor Sargeant betekent dat in dit geval het einde van zijn raceweekend.

Nog geen vier uren na de afloop van de tweede vrije training in Melbourne, heeft Williams een verklaring naar buiten gebracht waarin het laat weten dat Albon aankomende zondag de race zal rijden. Enigszins opvallend, want het was juist de Thai die zijn auto in de eerste vrije training kapot reed. 'Het chassis zal worden teruggestuurd naar het hoofdkantoor van het team in Grove voor reparatie', laat het team in een verklaring weten.

Raceweekend Sargeant ten einde

'Gezien het feit dat er geen derde chassis beschikbaar is, kan het team bevestigen dat het heeft besloten dat Alex de rest van het weekend zal afmaken in het chassis waarin Logan Sargeant VT1 en VT2 reed.' Tijdens de tweede vrije training werd duidelijk gemaakt dat het Britse team niet beschikt over een derde chassis, waar dat normaliter wel het geval is.

'Wij zijn enorm teleurgesteld dat de schade aan het chassis betekent dat wij de auto moeten terugtrekken uit het raceweekend. Het is onacceptabel om vandaag de dag in de Formule 1 geen reserve chassis te hebben, maar dit laat wel zien hoe ver wij in de winterperiode achterliepen en waarom wij significante veranderingen zullen moeten ondergaan om onszelf in een betere positie te krijgen voor de toekomst. Als gevolg hebben een paar hele moeilijke besluiten moeten nemen vanmiddag. Al zou Logan niet moeten boeten voor een fout die hij niet heeft gemaakt, telt elke race mee wanneer het middenveld nauwer is dan ooit tevoren dus is het besluit genomen op basis van onze beste kans om punten te scoren dit weekend. Het was geen makkelijk besluit, en we kunnen Logan niet genoeg bedanken voor zijn aanvaarding, waarmee hij zijn toewijding aan het team laat zien: hij is echt een teamspeler. Het zal een uitdagend weekend zijn voor Williams en we zullen ervoor zorgen niet nog een keer in zo'n situatie te geraken', luidt de verklaring van teambaas James Vowles.

Albon reageert op situatie Sargeant

Williams brengt ook namens Albon een verklaring naar buiten. 'Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat geen enkele coureur zijn stoeltje zou willen opgeven. Ik heb nooit gewild dat zoiets zou gebeuren. Logan is vanaf dag één een waardig vakman en teamgenoot geweest en het zal niet makkelijk zijn voor hem om dit te accepteren. Toch kan ik momenteel niet te lang bij de situatie stilstaan en is mijn enige taak om alles eruit te halen dit weekend en met het hele team samen te werken om het best mogelijke resultaat te behalen.'

Ook Sargeant laat via het team van zich horen en zegt erg teleurgesteld te zijn. 'Dit is het moeilijkste moment dat ik mij kan herinneren uit mijn carrière en het is absoluut niet makkelijk. Desalniettemin zal ik er zijn voor het team en zal ik er alles aan doen om bij te dragen aan het best mogelijke resultaat.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws