Marko lacht om bedenkingen Verstappen en Pérez: 'Wisten dat we het met één stop gingen redden' Formule 1
Formule 1

Marko lacht om bedenkingen Verstappen en Pérez: 'Wisten dat we het met één stop gingen redden'

Marko lacht om bedenkingen Verstappen en Pérez: 'Wisten dat we het met één stop gingen redden'

Helmut Marko is tevreden met de prestaties van Max Verstappen en Sergio Pérez. De coureurs van Red Bull Racing wisten respectievelijk op de eerste en de derde plek te eindigen. Hierdoor pakte Verstappen het record voor de meeste overwinningen in één seizoen. Pérez pakte op zijn beurt de tweede plek in het coureurskampioenschap af van Ferrari-rijder Charles Leclerc.

Zowel Verstappen als Pérez begonnen de race op de softs, terwijl de coureurs van Mercedes hun race aanvingen op de mediums. Bij Red Bull is men tevreden met de keuze die gemaakt is voor de race. 'Het was opnieuw een geweldige prestatie van Max en Sergio, maar ook als team met de keuze voor de softs', vertelt Marko voor de camera van Viaplay. 'Het was een risico, maar het pakte goed uit. Het was geen makkelijke race maar ook niet de moeilijkste.'

De Red Bull-adviseur is van mening dat de Oostenrijkse renstal haar opties openhield met de keuze voor de softs. 'Je moet altijd een plan B hebben. Het regende behoorlijk gisteren dus we wisten niet wat de bandendegradatie zou zijn. Maar het werd al snel duidelijk dat we het met één stop gingen redden.' Verstappen en Pérez waren gedurende de tweede stint nog wel sceptisch. 'Ik vond de boordradio's wel mooi. Zij dachten dat we nog een stop moesten maken, maar dat was niet nodig.'

Marko wil dat Verstappen record aanscherpt

Verstappen boekte in Mexico zijn veertiende zege van het seizoen, waarmee hij officieel Sebastian Vettel en Michael Schumacher achter zich laat. 'Ik hoorde dat hij (Verstappen, red.) nu de meeste races gewonnen heeft en dat is natuurlijk een geweldige prestatie.' De Nederlander heeft nog twee races om het record nog extra aan te scherpen. 'We gaan ervoor, met hoe Max rijdt en het team het doet is het mogelijk om in totaal zestien races te winnen', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws