Verstappen zag geen kans om Pérez te helpen: 'Was ook niet helemaal eerlijk geweest' Formule 1
Formule 1

Verstappen zag geen kans om Pérez te helpen: 'Was ook niet helemaal eerlijk geweest'

Verstappen zag geen kans om Pérez te helpen: 'Was ook niet helemaal eerlijk geweest'

Max Verstappen stelt dat hij niet meer had kunnen doen om zijn teamgenoot Sergio Pérez te helpen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De coureur van Red Bull Racing gaf aan dat hij de Mexicaan zou helpen in de strijd om de tweede plek, maar uiteindelijk verloor Pérez deze strijd van Charles Leclerc. Een moment met twee achterblijvers zorgde ervoor dat de Red Bull-rijder veel tijd verloor en daardoor kon hij uiteindelijk de Monegask niet meer aanvallen.

Verstappen reed de gehele race zorgeloos aan kop. Aan het einde had Pérez gehoopt dat Verstappen Leclerc zou blokkeren, maar dat was volgens de Nederlander geen optie. 'Er was geen mogelijkheid voor mij om hem te helpen', wordt Verstappen geciteerd door The Race. 'Het was gewoon een hele moeilijke beslissing om te maken. Je kan natuurlijk wel iemand blokkeren, maar ik weet niet of dat helemaal eerlijk was. Het is niet de mooiste manier om het seizoen af te sluiten.'

Achterblijvers kosten Pérez veel tijd

Pérez werd uiteindelijk op een andere strategie gezet dan Verstappen en Leclerc. Hierdoor moest de coureur zijn concurrent zien op te jagen, maar door meerdere coureurs en gevechten op de baan lukte dat niet. 'Het zag er naar uit dat hij genoeg tijd begon te winnen, maar toen verloor hij veel tijd achter een paar achterblijvers. Waren dat Pierre (Gasly, red.) en Alex (Albon, red.)? Ik kon het op de schermen zien dat hij veel tijd verloor op dat moment.'

Pérez zat zichzelf te verbijten in de auto toen hij achter de coureurs van AlphaTauri en Williams terechtkwam. 'Ik verloor echt veel tijd. Misschien wel een seconde of zelfs meer.' Het bleek uiteindelijk niet zo erg te zijn voor de Red Bull-coureur, maar zijn kansen op de tweede plek waren daardoor wel weg. 'Ze kregen gewoon blauwe vlaggen, maar ze zaten in een gevecht. Dat geef je niet zomaar op. Uiteindelijk moest ik ook mijn best doen om contact te vermijden', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws