Pérez zag gemiste kans voor Red Bull: 'We hadden echt meer kunnen doen' Formule 1
Formule 1

Pérez zag gemiste kans voor Red Bull: 'We hadden echt meer kunnen doen'

Pérez zag gemiste kans voor Red Bull: 'We hadden echt meer kunnen doen'

Sergio Pérez zag dat de Grand Prix van Abu Dhabi niet ideaal verliep, waardoor hij de tweede plek in het kampioenschap moet laten aan Charles Leclerc. De coureur van Red Bull Racing moest voor de Monegask eindigen, maar dat is uiteindelijk niet gelukt door de verschillende strategieën waar de beide rijders op stonden. Pérez zag dat de tweestopper niet werkte om uiteindelijk Leclerc bij te houden, aangezien hij niet goed kon pushen op zijn tweede set harde banden.

Pérez mocht vanaf de tweede plek starten, maar al snel bleek Leclerc de snelheid te hebben. Uiteindelijk had de Ferrari-coureur een voordeel van 1,3 seconde op de Mexicaan, waardoor Leclerc als tweede eindigt in het kampioenschap. 'Het zat echt heel erg dicht bij elkaar', vertelt Pérez bij Viaplay. 'We slaagden er niet in om alles samen te laten komen in de race. Ik weet zeker dat we meer hadden kunnen doen, maar dit is hoe het gaat in het racen. Het was niet ideaal.'

Leclerc en Max Verstappen reden vooraan uiteindelijk op een éénstopper. Pérez wilde met twee pitstops en verse banden jagen op Leclerc. De meervoudig racewinnaar kon uiteindelijk niet genoeg pushen in zijn laatste stint. 'Ik was meer aan het managen dan nodig was. Op de tweede set harde banden hadden we meer kunnen pushen, maar het was niet makkelijk. We hadden Max vooraan met een éénstopper en wij stonden op een tweestopper. Dat maakte het een beetje lastiger.'

Pérez: 'Nu tijd om uit te rusten'

Pérez is dus uiteindelijk als derde geëindigd in de titelstrijd. Dat betekent nog steeds dat dit qua resultaat het beste seizoen was voor de Red Bull-coureur. De man uit Guadalajara gaat dan ook niet met een slecht gevoel de winterstop in. 'We hebben alles gegeven en daar ben ik blij mee. Nu is het tijd om uit te rusten en volgend jaar sterk terug te komen', besluit Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws