Ferrari weet Red Bull te verrassen: 'Hielden geen rekening met deze strategie' Formule 1
Formule 1

Ferrari weet Red Bull te verrassen: 'Hielden geen rekening met deze strategie'

Ferrari weet Red Bull te verrassen: 'Hielden geen rekening met deze strategie'

Helmut Marko denkt dat het gevecht tussen Sergio Pérez en Lewis Hamilton ervoor gezorgd heeft dat de Mexicaan niet als tweede in het kampioenschap kon eindigen. Pérez hanteerde tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi een andere strategie dan concurrent Charles Leclerc, maar volgens Marko was er niks mis met de gehanteerde strategie van Red Bull Racing. De man uit Graz zag vooral dat Pérez zelf snel door de banden heen ging.

Marko denkt dat er niks mis was met de strategie die het team hanteerde met Pérez. De adviseur van Red Bull zag vooral dat de coureur zelf net iets te ver ging. 'De strategie was gewoon prima vandaag', zegt de Oostenrijker bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Ik denk dat Checo gewoon net iets te hard heeft gepusht in de eerste stint. Daardoor moesten we hem eerder naar binnen halen dan we hadden gepland.' Aan het einde van de eerste stint kwam Leclerc ook snel dichterbij.

Hetzelfde probleem deed zich ook voor in de tweede stint van Pérez. De coureur van Red Bull had een redelijke voorsprong ten opzichte van Leclerc na de eerste ronde pitstops, maar dat reed de Monegask op een gegeven moment weer dicht. Marko zag dat Hamilton een belangrijke rol speelde in de uiteindelijke opmars van Pérez richting het einde van de race. 'Checo verloor heel veel tijd toen hij moest vechten met Hamilton. Anders hadden we goed gezeten.'

Marko: 'Moeten tevreden zijn met het resultaat'

Red Bull hanteerde zelf ook een éénstopper met Max Verstappen. Leclerc moest lang twijfelen over de strategie gedurende de race, maar Ferrari besloot de coureur buiten te houden. 'We waren best verrast dat de strategie van Ferrari werkte. We hadden daar totaal geen rekening mee gehouden', geeft Marko toe. Desondanks is de adviseur blij met het gehele seizoen. 'We moeten tevreden zijn met het resultaat en de rest van het jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws