Verstappen ziet Ferrari goede indruk maken: 'Ik maak me daar geen zorgen over' Formule 1
Formule 1

Verstappen ziet Ferrari goede indruk maken: 'Ik maak me daar geen zorgen over'

Verstappen ziet Ferrari goede indruk maken: 'Ik maak me daar geen zorgen over'

Voor Verstappen was het een overwegend positieve vrijdag. Hoewel hij zowel tijdens de eerste als tweede vrije training niet de eerste tijd klokte, voelde de auto goed aan en heeft Red Bull Racing vooral verschillende afstellingen kunnen proberen, aldus de leider in het wereldkampioenschap. Wel ziet hij dat Ferrari ook sterk voor de dag komt, maar reden tot zorgen is dat voor de Limburger nog niet.

De Nederlander laat tegenover Motorsport-Total weten dat hij allesbehalve ontevreden was over de eerste dag op het Italiaanse circuit. 'De auto was best goed. We hebben gewoon een paar dingen aan de auto geprobeerd van VT1 naar VT2 om te begrijpen of we het beter konden doen', zo laat hij weten dat het voor hem en zijn team vooral een dag was van verschillende dingen testen. Hij is dan ook erg blij met hoe de dag verlopen is. 'Alles lijkt te kloppen.'

Hoewel niet alles ging zoals gewenst, maar over het algemeen deden de dingen zoals men bij Red Bull Racing hoopte dat ze zouden uitpakken. 'Sommige werkten, andere niet, maar alles lijkt vrij goed te werken', aldus Verstappen, die er wel gelijk aan toevoegt dat Ferrari wel een sterke indruk maakt op haar thuiscircuit. 'Ze zien er goed uit. Ik maak me er geen zorgen over, maar we moeten nog een paar dingen afmaken. Als je naar de lange runs kijkt, denk ik dat we er vrij goed uitzien, en dat is natuurlijk het belangrijkste voor de race.'

Geen perfecte snelle rondes voor Verstappen

Verstappen leek tijdens de eerste vrije training hard op weg naar de snelste tijd, maar werd in de weg gezeten door Lando Norris. Hierdoor verloor de Nederlander flink wat tijd en moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plek. Tijdens de tweede vrije training bleek het vooral sector 1 te zijn waar het verschil gemaakt werd, want waar Verstappen in zijn snelste ronde daar tijd liet liggen, was het juist Carlos Sainz die daar zijn winst op de Red Bull-coureur pakte. Verstappen eindigde de dag dus als tweede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws