Marko kritisch op gestelde eisen van Porsche: 'Zo werkt het natuurlijk niet' Formule 1
Formule 1

Marko kritisch op gestelde eisen van Porsche: 'Zo werkt het natuurlijk niet'

Marko kritisch op gestelde eisen van Porsche: 'Zo werkt het natuurlijk niet'

Helmut Marko stelt dat het voor Red Bull Racing geen probleem is dat de deal met Porsche niet door is gegaan. Het team staat er uitstekend voor en is na het neerzetten van de motorenfabriek volledig zelfvoorzienend. Bovendien zijn er al verschillende partijen die navraag hebben gedaan bij het team, nu bekend is dat de samenwerking met Porsche van de baan is. De Oostenrijker bevestigt dat Honda één van de partijen is waarmee het team in gesprek is.

In gesprek met OE3 laat Marko weten het geen ramp te vinden dat de deal met Porsche van de baan is. 'We hebben op dit moment niemand nodig', zo stelt hij, waarmee hij overigens niet wil zeggen dat Red Bull niet openstaat voor samenwerkingen. 'Als blijkt dat er synergieën en voordelen komen, dan staan we open. Maar nu de annulering van Porsche officieel is geworden, hebben we verrassend genoeg toch enkele navragen gekregen', aldus de adviseur, die bevestigt dat Honda er ook tussen zit. 'We zijn in gesprek met Honda.'

Waar beide partijen in het begin enthousiast waren, nam dit tijdens de gesprekken toch af en bleken de partijen niet bij elkaar te passen. 'In de loop van de besprekingen werd duidelijk dat deze samenwerking voor het project als geheel voor geen van beide partijen voordeel zou hebben opgeleverd.' Tegenover Blick vult hij die woorden aan. 'Uiteindelijk wilde Porsche elke positie bij Red Bull opvullen of dubbel opvullen. Met andere woorden, ze wilden het bijna overal voor het zeggen te hebben. Zo werkt het natuurlijk niet.' Eerder sprak Christian Horner al gelijke woorden.

Voortzetten succes Red Bull grootste belang

Volgens Marko was het voor zijn team het belangrijkste om het succes voort te kunnen zetten. 'De efficiëntie van Red Bull Racing was van het grootste belang. Dat het team zo succesvol zou zijn als het de voorbije tien of twaalf jaar geweest is, dat dit zo zou blijven. We zitten in een goede positie. We hebben de snelste rijder tot 2028', zo hint hij naar het contract van Max Verstappen. 'We hebben Adrian Newey, de beste ontwerper. En we hebben een motorenfabriek die binnen 55 weken volledig operationeel is. De eerste motor heeft al gedraaid. Dat betekent dat we volledig zelfvoorzienend zijn.'

Dat het team zelfvoorzienend is, geeft het team rust en zorgt ervoor dat het niets moet, maar toch staan ze zeker open voor samenwerkingen mocht het voor beide partijen een voordelige opbrengst met zich meebrengen. 'Als er know-how kan worden ingebracht in de motorsector of er andere synergieën of voordelen kunnen worden behaald, staan we open voor samenwerking', zo besluit hij zijn verhaal. Het is dus niet uitgesloten dat Red Bull na de afgeblazen deal met Porsche toch nog met een andere partij in zee gaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws