Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië 2024? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië 2024?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië 2024?

Na de eerste beschietingen op de vrijdag is het zaterdag uiteraard weer tijd voor de kwalificatie op het circuit van Silverstone. Vorige week was er nog sprake van een sprintweekend, maar de Grand Prix van Groot-Brittannië maakt gebruik van het normale format. Voor Max Verstappen zorgde de vrijdag niet per se voor een goed gevoel. Het team van McLaren, dat met Lando Norris en Oscar Piastri de eerste twee plekken bezette na de tweede training, zal wel vol goede moed uitkijken naar de kwalificatie.

Vooral Norris kan terugkijken op een prima tweede vrije training. De coureur van McLaren was ruim drie tienden sneller dan teamgenoot Piastri, die op zijn beurt een tiende voorsprong had op Sergio Pérez. Verstappen was terug te vinden op de zevende plek, nadat hij als eerste een snelle tijd op de softs neer wist te zetten. Zijn tijd werd dus ruimschoots verbeterd, waardoor hij op zoek ging naar een verbetering. Deze verbetering leek er ook in te zitten, maar aan het einde van sector twee moest hij zijn ronde staken door een foutje.

Na afloop van de tweede vrije training was het gevoel bij Red Bull dan ook niet positief. Het team uit Milton Keynes zal dus nog naar wat verbeteringen op zoek moeten voor de kwalificatie. Red Bull heeft daar natuurlijk de derde vrije training voor, die afgetrapt zal worden om 12:30u Nederlandse tijd. Ondanks dat er een uur tijdsverschil is met Groot-Brittannië wordt de kwalificatie gewoon op een normale tijd afgewerkt. Vanaf 16:00u Nederlandse tijd barst de strijd om poleposition los.

McLaren lijkt favoriet, maar tijd Verstappen geeft vertekend beeld

De voorsprong van McLaren op het circuit van Silverstone lijkt afgetekend, maar er lijkt nog meer in het vat te zitten voor Verstappen. De Red Bull-coureur moest zijn tweede run op de softs dus afbreken na een overstuurmoment, maar voor dat moment lag hij voor op zijn eigen tijd. De drievoudig wereldkampioen leek zelfs de tijd van Norris te kunnen evenaren. De Red Bull ziet er vooral sterk uit in het tweede gedeelte van de tweede sector, terwijl Norris zijn tijd juist in de eerste sector weet te winnen.

Aan de race pace lijkt Red Bull amper meer te hoeven sleutelen. Verstappen kon flink wat ronden rijden op zijn mediums en zijn gemiddelde tijd was veelbelovend. Hij was gedurende twaalf ronden één van de snelste coureurs, maar Norris zit de Nederlander wel weer op de hielen. De kwalificatie en de race beloven dus weer een spannende strijd voor te schotelen tussen de twee coureurs die elkaar de afgelopen weken al tegenkwamen. Nu hopen Verstappen en Norris natuurlijk wel een crash te kunnen voorkomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws