Vettel terug achter het Red Bull-stuur: 'Er kwamen veel herinneringen naar boven' Formule 1
Formule 1

Vettel terug achter het Red Bull-stuur: 'Er kwamen veel herinneringen naar boven'

Vettel terug achter het Red Bull-stuur: 'Er kwamen veel herinneringen naar boven'

Afgelopen zaterdag beleefde Sebastian Vettel een speciale dag achter het stuur van een Formule 1-auto tijdens een indrukwekkende demo op de iconische Nordschleife. Met meer dan zestigduizend toeschouwers aanwezig bij de Red Bull Formula Nürburgring, zoals de officiële naam van deze demodag luidt, trakteerde de viervoudig wereldkampioen het publiek op een geweldige show met de Red Bull RB7, waarmee hij in 2011 zijn tweede titel op rij wist te pakken.

Voor Vettel voelde deze ervaring als een reis terug in de tijd. ‘Het voelde alsof ik in een tijdcapsule zat. Toen ik in de auto stapte, kwamen er veel herinneringen naar boven’, deelde Vettel enthousiast met Motorsport.com. Niet alleen genoot Vettel van de demo, maar ook vanuit duurzaamheidsoogpunt was het een belangrijk moment. ‘Het was heel leuk om over het circuit te rijden en dat te doen op een manier waar ik blij mee ben. Op de een of andere manier kwam alles samen, inclusief het feit dat we de wagen nu met klimaatneutrale brandstof lieten rijden’, merkte de Duitser op.

Vettel benadrukte het belang van duurzaamheid in de autosport en de rol van synthetische brandstoffen: ‘Autosport is mijn grote passie en ik wil de sport in leven houden. Brandstoffen kunnen synthetisch worden geproduceerd en als vervangende brandstof dienen. Het is belangrijk dat we ons er allemaal van bewust worden dat we iets moeten doen. En het leukste is: je voelt geen verschil in de wagen, het is net zo leuk om op synthetische brandstof te rijden.’

Meer bekende namen aanwezig

Naast Vettel was ook voormalig Formule 1-coureur David Coulthard aanwezig op de Nordschleife. Hij bestuurde de Red Bull RB8 uit 2012 over het legendarische circuit, als vervanger van Daniel Ricciardo vanwege een blessure aan zijn hand. Er waren niet alleen recentere Formule 1-auto’s maar ook wagens uit een verder verleden te bewonderen, bestuurd door bekende namen zoals Ralf Schumacher, Gerhard Berger en Mathias Lauda. Bovendien waren er spectaculaire demonstraties van andere bijzondere voertuigen, zoals de Ford SuperVan 4.2, aangedreven door elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van ruim 1400 pk.

Yuki Tsunoda was ook aanwezig en maakte indruk achter het stuur van de Honda NSX GT3 Evo en prees de uitdagende Nordschleife als uniek in zijn soort. ‘Ik kan dit circuit met niets anders vergelijken. Het gaat door de bergen, op en af. Er zijn veel krappe stukken en als je op het gras komt, dan is de muur dichtbij. Ik had deze baan wel eens in de simulator gereden, maar zou er dolgraag eens een competitieve race willen rijden. Dat zou een onvergetelijke ervaring zijn’, vertelt de Japanner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws