Vettel naar Le Mans? 'Als hij interesse heeft, dan heb ik een auto voor hem' Formule 1
Formule 1

Vettel naar Le Mans? 'Als hij interesse heeft, dan heb ik een auto voor hem'

Vettel naar Le Mans? 'Als hij interesse heeft, dan heb ik een auto voor hem'

Sebastian Vettel heeft officieel nog altijd geen stoeltje weten te bemachtigen voor het komende Formule 1-seizoen. Maar de viervoudig wereldkampioen heeft opties te over, alhoewel buiten de F1. Vettel kan bijvoorbeeld terecht in het World Endurance Championship.

James Glickenhaus, eigenaar en oprichter van Scuderia Cameron Glickenhaus, heeft in een recent interview met Dyler aangegeven dat zijn deur altijd open staat als Vettel trek heeft in een Frans avontuurtje. 'Als hij graag een keer de 24 uur van Le Mans wil rijden, dan mag hij absoluut voor mij komen racen. Maar het salaris dat hij bij Ferrari verdient, dat kan ik hem niet betalen', lacht de Amerikaanse ondernemer.

Glickenhaus heeft voor komend WEC-seizoen, wanneer de nieuwe Hypercar-regels in werking treden, een geheel nieuwe auto, de SCG007, ontwikkeld waarmee hij als constructeur aan het kampioenschap deel zal nemen. In zijn ogen is Vettel een ideale kandidaat om voor hem te komen rijden. 'Hij is wat ouderwets in zijn doen en laten, dat mag ik wel.'

'Ferrari heeft haar coureurs nooit goed behandeld'

Het verbaast Glickenhaus niets dat Vettel als een baksteen wordt laten vallen door de Italiaanse renstal. 'Ik weet natuurlijk niet precies hoe Ferrari intern werkt, maar als buitenstaander kan ik zeggen dat ze een lange historie hebben met het slecht behandelen van coureurs. Dat was iets dat Enzo (Ferrari, red.) zelfs deed toen hij nog leefde', stelt de 70-jarige autoverzamelaar.

'Het lijkt erop dat die traditie nog altijd voortleeft', concludeert Glickenhaus. 'Ik vind het ongelooflijk naar dat dat gebeurt.' (Foto: Ferrari F1 Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws