Vettel ontvangt Gregor Grant-oeuvre award voor prestaties in F1-carrière Formule 1
Formule 1

Vettel ontvangt Gregor Grant-oeuvre award voor prestaties in F1-carrière

Vettel ontvangt Gregor Grant-oeuvre award voor prestaties in F1-carrière

Sebastian Vettel heeft zondag tijdens de Autosport Awards de Gregor Grant Award gewonnen. De afzwaaiende viervoudig wereldkampioen der Formule 1 ontving de oeuvre award voor zijn prestaties gedurende zijn tijd in de koningsklasse van de autosport.

Vettel, inmiddels 35 jaar oud, wist viermaal op rij de wereldtitel te winnen tussen 2010 en 2013. Daarnaast boekte hij 53 Grand Prix-overwinningen in 299 starts en pakte hij 57 polepositions. In totaal stond de Duitser, die na de Grand Prix van Abu Dhabi afscheid nam van de Formule 1, 122 keer op het podium. Reden om hem tijdens de Autosport Awards van zondag 4 december in het zonnetje te zetten.

Vettel dankbaar na tijd in F1

Het levert hem namelijk de Gregor Grant Award op, wat een oeuvre award is om uitzonderlijke prestaties te erkennen. Na het ontvangen van de onderscheiding werd de Duitser gevraagd naar wat hij gaat missen aan de F1. 'Wat ik zo leuk vind, en in eerste instantie snapte ik dat niet omdat ik jong was, was de kans om met zoveel mensen te werken die erg gepassioneerd zijn over wat ze doen.'

Vettel dacht dat dat normaal was, maar de werkelijkheid bleek naar eigen zeggen heel anders. 'Toen ontdekte ik dat het niet normaal is en dat veel mensen dat voorrecht niet hebben. Ik heb onderweg zoveel bekwame mannen en vrouwen ontmoet en plezier gehad. Er is zoveel dat ik uit deze jaren heb gehaald', legt de voormalige coureur van onder meer Red Bull Racing en Ferrari uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws