Mercedes-duo Hamilton en Russell in de prijzen gevallen tijdens Autosport Awards Formule 1
Formule 1

Mercedes-duo Hamilton en Russell in de prijzen gevallen tijdens Autosport Awards

Mercedes-duo Hamilton en Russell in de prijzen gevallen tijdens Autosport Awards

Lewis Hamilton en George Russell hebben zondagavond tijdens de Autosport Awards twee prijzen mogen ontvangen. Het duo van Mercedes heeft respectievelijk gewonnen in de categorieën British Competition Driver of the Year 2022 en Moment of the Year 2022.

Hamilton werd zondag tijdens het gala door fans verkozen als beste Britse coureur van het jaar. Daarmee won hij van zijn teamgenoot Russell, McLaren-coureur Lando Norris en IMSA-kampioen Tom Blomqvist. Het is de achtste keer dat de zevenvoudig wereldkampioen deze onderscheiding heeft gekregen. De 37-jarige was niet bij het evenement, maar sprak wel wat in.

Zo vertelde Hamilton dat hij het een eer vindt om voor de achtste keer verkozen te worden tot Britse coureur van het jaar. 'Er zijn dit jaar een aantal ongelooflijk getalenteerde coureurs, ik kan niet geloven hoeveel geweldige Britse coureurs we blijven produceren, dus ik ben vereerd om deze prijs te winnen, heel erg bedankt', aldus de Mercedes-coureur.

Eerste GP-zege Russell moment van het jaar

Russell won in de categorie moment van het jaar. Die award kreeg hij voor zijn eerste Grand Prix-overwinning in Brazilië afgelopen maand. ' Het was een ongelooflijk moment voor mij persoonlijk na de reis die het team dit seizoen heeft gemaakt. We hadden de gouden kans in de Grand Prix van Brazilië. De race was redelijk onder controle en de safety car kwam naar buiten. Ik zag Lewis achter me en ik dacht dat dit niet eenvoudig zou worden!', vertelt Russell over die zege.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws