Vervangers van GP China staan al in de rij: 'Portugal en Turkije in de running' Formule 1
Formule 1

Vervangers van GP China staan al in de rij: 'Portugal en Turkije in de running'

Vervangers van GP China staan al in de rij: 'Portugal en Turkije in de running'

Mogelijk zal er volgend jaar toch nog een race op de kalender bij komen, want zowel Portugal als Turkije zijn genoemd als mogelijke opvolgers van de Chinese Grand Prix. Vrijdag werd bekend gemaakt dat het raceweekend in het Aziatische land, dat voor 2023 gepland stond, niet doorgaat. Daardoor zou het recordaantal races voor het nieuwe seizoen niet meer 24 zijn, maar 23. Toch komt er mogelijk nog een andere Grand Prix op de kalender bij.

Als eerste is de Portugese autosportfederatie in gesprek met de Formule 1, om mogelijk de Grand Prix van China te vervangen. In zowel 2020 als 2021 heeft de koningsklasse al gereden in het Zuid-Europese land, op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão. Als er volgend jaar een race verreden wordt, zal dat op hetzelfde circuit zijn.

Volgens Ni Amorim, de president van de FPAK (Portugese Autosport- en Kartingfederatie), is het circuit in Portimão echter niet de enige optie. 'Portugal is niet het enige land met interesse, want Turkije is ook in de running', zo vertelt Amorim, geciteerd door Motorsport.com. Ook in dat land is al eerder gereden, want sinds 2005 is Istanbul Park meerdere keren het theater geweest van de Grand Prix van Turkije. Datzelfde circuit zal mogelijk volgend seizoen opnieuw op de kalender kunnen komen.

Amorim: 'Portugal hangt af van de kosten, want de fee is hoog'

Of het Formule 1-circus weer zal afreizen naar Portimão heeft voornamelijk met het geld te maken. 'Het hangt af van of er vanuit Portugal geld komt om de Grand Prix te organiseren. De fee is hoog, maar de opbrengsten rechtvaardigen de investering', vervolgt de president van de FPAK. 'Ik weet niet hoeveel geld ze vragen, want dit stadium van de gesprekken is nog niet bereikt', eindigt Amorim. Voor nu is het dus nog even wachten of er een nieuwe Grand Prix bij zal komen, maar de Formule 1 is in ieder geval bezig om het weekend van China te vullen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws