Vettel over Verstappen in 2023: 'Hij heeft geen fout gemaakt, dus je kunt hem niet genoeg krediet geven' Formule 1
Formule 1

Vettel over Verstappen in 2023: 'Hij heeft geen fout gemaakt, dus je kunt hem niet genoeg krediet geven'

Vettel over Verstappen in 2023: 'Hij heeft geen fout gemaakt, dus je kunt hem niet genoeg krediet geven'

Sebastian Vettel vindt dat de prestaties van Max Verstappen in 2023 niet genoeg geprezen kunnen worden. De voormalig F1-coureur deed de uitspraken aan de hand van de controversiële opmerkingen van Toto Wolff dat Verstappens recordbrekende zegereeks alleen goed zou zijn voor Wikipedia. Vettel gaat ook in op de vraag of er ooit nog een rol in de Formule 1 voor hem is weggelegd, maar geeft daar geen opheldering over.

De uitspraken van Vettel komen nadat Wolff eerder wat controversiële uitspraken had gedaan over de recordbrekende zegereeks van Verstappen dit seizoen. 'Ik weet niet of (Verstappen, red.) om de records geeft. Het is niet iets dat belangrijk voor me is, die cijfers', zei de Mercedes-teambaas toentertijd. 'Het is voor Wikipedia, en niemand leest dat toch.' Wolff zei later dat zijn woordkeuze niet de meest handige was, nadat hij een bak kritiek over zich heen had gekregen.

Op de persdag tijdens de Grand Prix van Japan reageerde Vettel op de uitspraken van Wolff, en de geweldige prestaties van Verstappen dit seizoen in het algemeen. Volgens de Duitse voormalig F1-coureur konden de prestaties van de Nederlander juist niet genoeg geprezen worden, en rijdt hij op een briljantie manier. 'Ik denk dat mensen het niet leuk vinden om dezelfde coureur te zien winnen', zei Vettel bij de lancering van zijn biodiversiteitsproject Buzzin' Corner op Suzuka, volgens Autosport.

'Er is Max vandaag. Er was Lewis (Hamilton, red.). Ik was er zelf. Er was Mika (Häkkinen, red.) destijds, en er was Michael (Schumacher, red.) natuurlijk, gedurende een lange tijd. Dus ik denk dat het bij de sport hoort. Maar je moet echt geluk hebben dat je getuige kunt zijn van geschiedenis in wording. En wat Max dit jaar voor elkaar heeft gekregen is geweldig.' Ook al is de Red Bull-bolide dit jaar ook een raket, toch ligt het volgens Vettel vooral aan Verstappen zelf dat hij alle records heeft kunnen breken. 'Zijn auto is geweldig, maar nog meer zijn inspanningen. Hij heeft geen fout gemaakt, dus je kunt hem niet genoeg krediet geven.'

Vettel weet nog niet of hij in F1 terugkeert

Vettel lanceerde zijn biodiversiteitsproject op donderdag en kreeg daarbij de steun van alle twintig coureurs die momenteel op de grid staan. Voor het project zijn ook de kerbs van bocht 2 dit weekend geel en zwart geverfd. Op de vraag of Vettel binnenkort weer een rol aanneemt in de Formule 1, zei de coureur dat hij dat nog niet weet. 'Ik praat met Stefano (Domenicali, red.), maar we zullen zien. Uiteraard wil ik gewoon een buzz rond het onderwerp (duurzaamheid, red.) creëren, omdat het belangrijk voor me is', aldus Vettel. 'Ik vind dat het voor ons allemaal belangrijk moet zijn, omdat het ons allemaal aangaat. We zullen zien wat er daarna gebeurt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws