Hamilton is het niet eens met Wolff: 'We zullen de W14 niet bij het grofvuil zetten' Formule 1
Formule 1

Hamilton is het niet eens met Wolff: 'We zullen de W14 niet bij het grofvuil zetten'

Hamilton is het niet eens met Wolff: 'We zullen de W14 niet bij het grofvuil zetten'

Lewis Hamilton is het niet helemaal eens met de uitspraken van zijn Mercedes-teambaas Toto Wolff dat het team de huidige bolide, de W14, aan het einde van het jaar bij het grofvuil zet. Volgens Hamilton zullen de positieve punten van de auto zeker mee naar het nieuwe seizoen worden genomen. Ondanks dat de W14 volgens de Brit niet de snelste auto van de grid is, is het toch het resultaat van het harde werk van het Mercedes-team.

Wolff was deze week duidelijk over de voortgang van de ontwikkeling van de Mercedes-bolide van 2024, en daarme het lot van de W14. 'We zullen deze auto (de W14, red.) in de prullenbak gooien wanneer hij echt snel is en dan gaan we aan een nieuwe reis beginnen’, verklaarde Wolff vastberaden. Hamilton nuanceert nu echter de uitspraken van zijn team baas wat, tegenover de Duitse tak van Motorsport.com en zegt dat Mercedes niet zomaar het werk van hun werknemers bij het grofvuil zullen zetten. 'We zullen de auto natuurlijk nooit bij het vuil zetten. Deze auto's zijn nog steeds meesterwerken.' Hoewel de W14 ook volgens Hamilton 'niet de snelste auto ter wereld' is, hebben toch '2.000 mensen zo hard gewerkt om deze (auto's, red.) te bouwen en ze zullen deel blijven uitmaken van onze geschiedenis en onze leercurve.'

Hamilton: 'We proberen de positieve punten te behouden'

De Brit geeft wel toe dat voor de auto van 2024 'er delen zullen zijn die we proberen te veranderen. We zullen proberen om een aantal positieve punten (van de auto, red.) te behouden, want er is altijd iets positiefs, goed en slecht, en we proberen de positieve punten te behouden.' Wat deze positieve punten van de W14 precies zijn, doet Hamilton geen uitspraken over, want het is nog 'veel te vroeg' om een voorspelling te doen, omdat Mercedes pas een paar maanden geleden een 'nieuwe richting' zijn ingeslagen in de ontwikkeling. 'Maar ik heb het volste vertrouwen in de crew dat ze alles in goede banen zullen leiden', aldus Hamilton.

Hamilton ziet verder ook veel positieve kanten aan de afgelopen twee jaar, de jaren waarin Mercedes het soms moeilijk had om aan de top van het F1-veld mee te doen. 'We hebben de afgelopen twee jaar veel geleerd. Dus als we er volgend jaar nog niet in geslaagd zijn (om onze problemen op te lossen, red.), dan blijven we er natuurlijk aan werken. Maar ik hoop dat het ze gelukt is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws