Norris wijst favorietenrol af: 'We schommelen nog steeds behoorlijk' Formule 1
Formule 1

Norris wijst favorietenrol af: 'We schommelen nog steeds behoorlijk'

Norris wijst favorietenrol af: 'We schommelen nog steeds behoorlijk'

Lando Norris verwacht dat Red Bull gewoon weer dominant gaat zijn tijdens de Grand Prix van Japan. George Russell had eerder de McLaren genoemd als favoriet voor de winst, maar Norris wil niks van deze favorietenrol weten. Volgens de Britse coureur is de McLaren nog veel te inconsistent, en is het circuit van Suzuka te anders dan het Marina Bay Street Circuit, om met zekerheid te kunnen zeggen of de MCL60 ook dit weekend goed zal presteren.

Mercedes-coureur Russell vertelde tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Japan, dat hij denkt dat Norris en McLaren wel eens de favorieten voor de winst kunnen zijn. Norris wijst deze favorietenrol echter af. Volgens de Britse coureur is het 'bijna een garantie' dat Red Bull dit weekend zich zal herpakken, zegt hij, aldus de Duitse tak van Motorsport.com: 'Ik denk dat Red Bull dit weekend waarschijnlijk zal domineren.' Red Bull hoopt in Japan ook de constructeurstitel te kunnen pakken, nadat de tegenvallende prestaties in Singapore het team een week langer daarop liet wachten.

Norris vindt McLaren nog niet consistent genoeg

Norris werd ook gevraagd of de updates voor de MCL60 die het team in Singapore mee had genomen, ook net zo goed zullen werken in Japan. 'Dat is moeilijk te zeggen. Ik weet het niet', antwoordt Norris daar eerlijk op. 'Alles deed wat het moest doen (in Singapore, red.). En ik denk dat we zeker wat stappen vooruit hebben gemaakt.' Wel waarschuwt Norris dat Suzuka 'een heel ander circuit is dan Singapore', en dat hij daardoor niet zeker kan zeggen 'dat we net zo snel zijn als Red Bull.' Norris legt verder ook uit dat één van de aanhoudende problemen bij McLaren de consistentie is: 'Ik denk dat als je ons vergelijkt met Ferrari en Mercedes, Mercedes veel consistenter is geweest dan wij. Wij schommelen nog steeds behoorlijk.'

'In een goed weekend kunnen we heel, heel goed zijn en misschien zelfs een beetje aan de leiding gaan', legt Norris verder uit. 'Maar over het algemeen had Mercedes dit seizoen waarschijnlijk de op één na beste auto, gevolgd door Ferrari en daarna ons.' De opsomming van Norris reflecteert de posities in het constructeurskampioenschap, waar Mercedes als tweede achter Red Bull staat, gevolgd door Ferrari. McLaren staat momenteel op P5.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws