Alonso waarschuwt Vettel voor eventuele terugkeer: 'Het is echt een zware uitdaging' Formule 1
Formule 1

Alonso waarschuwt Vettel voor eventuele terugkeer: 'Het is echt een zware uitdaging'

Alonso waarschuwt Vettel voor eventuele terugkeer: 'Het is echt een zware uitdaging'

Fernando Alonso benadrukt dat Sebastian Vettel, die vorig seizoen besloot zijn Formule 1-carrière stop te zetten en met pensioen te gaan, een eventuele terugkeer niet mag onderschatten. De Spanjaard keerde zelf na enkele jaren pensioen weer terug in de sport, maar geeft nu toe dat het op bepaalde punten een aanzienlijk stuk zwaarder was dan gedacht. Toch ziet ook Alonso dat die keuze een persoonlijke kwestie is, en raadt hij Vettel aan voornamelijk te letten op zijn eigen omstandigheden.

Eerder benadrukte Vettel, oud Formule 1-coureur en tevens viervoudig wereldkampioen, dat hij de deur voor een eventuele terugkeer in de koningsklasse van het racen nog niet volledig durft te sluiten. De Duitser heeft momenteel andere prioriteiten en focust zich veel op zijn familie en de strijd om het milieu, en ondanks dat een eventuele terugkeer dus niet op zijn prioriteitenlijstje staat is Vettel niet van plan de optie volledig links te laten liggen. Alonso, die inmiddels ervaringsdeskundige is wat betreft het terugkeren in de Formule 1, wil Vettel één belangrijk punt op het hart drukken.

Terugkeer in F1 is een zware uitdaging, Alonso spreekt uit ervaring

Voorafgaand aan de actie op de baan tijdens de Grand Prix van Singapore werd Alonso logischerwijs gevraagd naar zijn reactie op de uitspraken van Vettel. Formula1.com citeert dat Alonso niet volledig zeker is van de situatie, maar dat de keuze uiteindelijk gemaakt hoort te worden door Vettel. ‘Ik was niet bij het interview, en soms lezen we een titel en weten we niet waar het precies vandaan komt of op wat voor manier of met wat voor context het gezegd is. Maar uiteindelijk moet hij de keuze zelf maken, mocht de kans zich voordoen.’

Eerder zagen we Daniel Ricciardo al terugkeren in het veld, weliswaar na een tussenpauze van een halfjaar, en toen deelde Alonso ook zijn mening. ‘Zoals ik al zei toen Daniel (Ricciardo, red.) terugkeerde: het is een lastige uitdaging. Die uitdaging kan je echt niet onderschatten, want terugkeren in de Formule 1 is echt zwaar, dat is één ding wat zeker is.’ Ondanks dat het een lastige uitdaging is, is er wel degelijk kans van slagen. Zo laat Alonso dit seizoen zien dat hij nog altijd prima mee kan met de rest van het veld, ondanks het leeftijdsverschil hier en daar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws