Vettel vertelt over twijfelen aan zichzelf: 'Heb psychologische hulp gezocht' Formule 1
Formule 1

Vettel vertelt over twijfelen aan zichzelf: 'Heb psychologische hulp gezocht'

Vettel vertelt over twijfelen aan zichzelf: 'Heb psychologische hulp gezocht'

Sebastian Vettel heeft aangegeven tegenover het Duitse Zeit dat hij sinds zijn komst naar Aston Martin, twee jaar geleden, enorm aan zichzelf is gaan twijfelen. De Duitse coureur twijfelt of hij het nog wel kan en geeft aan dat dit heeft meegespeeld in zijn beslissing om te stoppen. Inmiddels heeft de viervoudig-wereldkampioen psychologische hulp gezocht.

Vettel onthulde dat hij zich twee jaar geleden al bewust was van zijn twijfels. Hij was toen nieuw bij Aston Martin nadat hij Ferrari had verlaten. 'Ik dacht: kan ik mijn werk nog wel doen? Als professional praat je daar niet over, het lijkt op de een of andere manier verboden. Maar persoonlijke zwakte en gedachten erover of je nog kan presteren spelen een belangrijke rol. En de afgelopen twee jaar waren goud waard om dit te beseffen', zegt Vettel.

'Na alle twijfels die ik had, was het voor mij belangrijk om het besef te hebben dat het oké is om te stoppen. Natuurlijk zou het geweldig zijn geweest om te stoppen als kampioen op het hoogtepunt. Velen van ons proberen dat te doen. Sommigen falen en verliezen zichzelf', vervolgde de 35-jarige. Vettel wil dat liever voorkomen.

'Ik heb psychologische hulp gezocht'

De Aston Martin-coureur geeft aan dat hij inmiddels psychologische hulp heeft gezocht. Het is nog een taboe-onderwerp in de Formule 1, pas de laatste twee jaar hebben McLaren-coureur Lando Norris en Mercedes-teambaas Toto Wolff zich opengesteld om duidelijk te maken dat je je niet hoeft te schamen voor mentale problemen, maar hulp zoeken goed is.

'Het is niets om je voor te schamen', zei Vettel. 'Want er openlijk mee omgaan is de eerste stap op weg naar een mogelijke verbetering. Om de een of andere reden zien we deze experts als een teken van zwakte als het gaat om mentale gezondheid, maar helemaal niet als het gaat om fysieke gezondheid. Als je een been breekt, ga je naar een dokter om het te laten herstellen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws