Vettel wist eerder van stap Alonso dan Szafnauer: 'Op zaterdag of zondag gezegd' Formule 1
Formule 1

Vettel wist eerder van stap Alonso dan Szafnauer: 'Op zaterdag of zondag gezegd'

Vettel wist eerder van stap Alonso dan Szafnauer: 'Op zaterdag of zondag gezegd'

Sebastian Vettel wist eerder van de overstap die Fernando Alonso ging maken naar Aston Martin dan de teambaas van de Spanjaard bij het team van Alpine, Otmar Szafnauer, het te horen kreeg. De Brit moest het nieuws vernemen van de media, terwijl de Duitser het van zijn eigen team al te horen had gekregen. Alonso heeft overigens wel anderen van Alpine en Renault ingelicht voor het in de media terecht kwam.

'De aankondiging werd maandag om 9 uur 's ochtends gedaan. Ik denk dat hij Luca en Laurent belde rond 8:30 of 8:45. Als je maar 15 minuten hebt, is het moeilijk om alle drie de mensen te bellen', aldus Szafnauer tegenover Motorsport-Total. 'Dus de aankondiging werd gedaan voordat hij de kans kreeg om me te bellen', zo denkt de teambaas te weten waarom het nieuws hem pas later ten gehore kwam via de media.

Alonso zelf denkt op zijn beurt dat de teambaas oprecht van niets wist, aangezien hij niet is ingelicht. 'Otmar wist waarschijnlijk van niets', aldus de Spanjaard, die alleen mensen inlichtte 'die bij de onderhandelingen betrokken waren.' Szafnauer was daar geen onderdeel van. 'Otmar maakte geen deel uit van deze gesprekken. Waarschijnlijk hebben Laurent of Luca hem ook niet van tevoren ingelicht, dus het was een verrassing voor hem.'

Vettel wist het eerder

In tegenstelling tot Szafnauer, was het de bij Aston Martin vertrekkende coureur Vettel die het nieuws al wel eerder te horen kreeg dan dat het in de media bekend werd gemaakt. 'Tegen mij heeft men het op zaterdag of zondag gezegd', zo luiden de woorden van de afscheidnemende viervoudig wereldkampioen. Dat zou kunnen betekenen dat Alonso bewust heeft gewacht met het nieuws mededelen bij Alpine tot maandagochtend, aangezien het eerder dat weekend dus al rond leek te zijn, gezien de woorden van Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws