Szafnauer onthult reden van vertrek bij Aston Martin: 'Het ging niet over Stroll' Formule 1
Formule 1

Szafnauer onthult reden van vertrek bij Aston Martin: 'Het ging niet over Stroll'

Szafnauer onthult reden van vertrek bij Aston Martin: 'Het ging niet over Stroll'

Otmar Szafnauer maakte in het 2022-seizoen de overstap van Aston Martin naar Alpine. Enige tijd geleden gaf hij aan dat hij met het huidige management van de Britse renstal die hij jaren leidde niet samen kon werken. Er werd aangenomen dat hij hiermee op eigenaar Lawrence Stroll doelde, maar nu blijkt dat het over een andere aanwinst van het team gaat.

'Het was niet Stroll', laat hij weten in gesprek met Formula 1. 'Hij was niet de persoon waar ik het over had. Iedereen heeft een baas. Ik heb een baas bij Alpine en zo werkt het overal.' Tijdens de testweken kroop hij in het commentatorenhokje van Sky Sports en gaf hij aan dat een organisatie met twee leiders niet werkte, en benadrukte hij dat de managementstijl van Stroll sr. vrij gericht is op details, iets dat de Roemeen niet echt kon waarderen.

Szafnauer belicht reden vertrek Aston Martin

Toch was de Canadese multimiljardair niet de man die de ervaren teambaas uiteindelijk naar de Franse concurrenten dreef. 'Het probleem ontstond toen ze Martin Whitmarsh binnenhaalden, over hem had ik het', onthult Szafnauer. 'Wij bekleedden beiden min of meer dezelfde rol en poogden hetzelfde te doen, dat werkt gewoon niet. Het ging dus niet over Stroll.'

Whitmarsh is een Engelsman met heel veel ervaring in de Formule 1. Hij stond jarenlang aan het roer van het Formule 1-team van McLaren, en werd enige tijd geleden aangetrokken door Stroll. Die stelde Whitmarsh aan als CEO van Aston Martin Performance Technologies, een van de takken van het Formule 1-team uit Silverstone.

Szafnauer benadrukt nog maar eens dat hij met Stroll niet dusdanig veel moeite had dat hij puur vanwege de eigenaar zou vertrekken: 'Stroll is de eigenaar en de baas van het team. Ik heb hier een baas, Laurent (Rossi, red.) en dat is allemaal duidelijk. Zo hoort het ook.' Ook in de periode dat Aston Martin nog Force India en Racing Point heette, moest Szafnauer verantwoordelijkheid afleggen aan de eigenaren van de teams. Daar zat het probleem dus niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws