Viaplay-analisten lyrisch over gevecht Verstappen en Norris: 'Max vindt dit gaaf' Formule 1
Formule 1

Viaplay-analisten lyrisch over gevecht Verstappen en Norris: 'Max vindt dit gaaf'

Viaplay-analisten lyrisch over gevecht Verstappen en Norris: 'Max vindt dit gaaf'

Dat Max Verstappen de Grand Prix van Emilia-Romagna zou winnen, had menig Formule 1-fan vast wel verwacht toen de Nederlander een voorsprong van zeven seconden op de eerste achtervolger had. Toch werd dit door Lando Norris teruggebracht tot minder dan een seconde, wat volgens de analisten van Viaplay betekent dat we dit seizoen meer spanning kunnen verwachten. ‘Ze hebben gewoon een competitieve auto’, concludeert Ho-Pin Tung tijdens de nabeschouwing.

‘Na Miami kon je misschien zeggen dat het de safetycar was of dat het geluk was’, meent Tung. ‘Maar ze hebben nu laten zien dat ze over één ronde supersnel zijn en dat ze over de raceafstand supersnel zijn’, prijst hij het team van Norris en Oscar Piastri. ‘Ze hebben gewoon een pakket waarmee ze kunnen knokken’, benadrukt de analist. Hij en zijn collega’s verwachten dan ook niet dat dit de laatste keer zal zijn dat Verstappen aan het einde van de race nog even zijn beste beentje voor moet zetten om de zege te kunnen pakken.

McLaren put veel zelfvertrouwen uit Miami en Imola

‘Nu ga je met een smile naar alle races toe’, voorspelt Tom Coronel voor McLaren na twee uitstekende races van Norris. ‘Dit is het tanken van vertrouwen. Je weet al dat je erbij zit in plaats van dat er een vraagteken staat’, geeft hij aan. Tung beaamt dit en benadrukt dat deze competitiviteit ook veel van Verstappen vraagt, ondanks dat Norris pas aan het einde van de wedstrijd in de buurt van de Nederlander wist te komen. ‘Je kon Verstappen op de boordradio horen hijgen omdat hij vermoeid was’, meent de analist.

Hoewel het voor Verstappen dus flink knokken werd in de laatste paar ronden, denkt Coronel dat de drievoudig wereldkampioen dit helemaal niet erg vindt. ‘Max vindt dit gaaf’, zegt hij. ‘Hij heeft gewonnen, dat is waar je het voor doet, maar winnen met 20 seconden voorsprong is helemaal geen reet aan’, is de coureur van mening. ‘Dit is gaaf, strijd en onder druk staan. Dit zijn de mooie races’, prijst hij het gevecht voor de overwinning. ‘Het is goed voor ons’, spreekt hij zich uit namens de liefhebbers van de Formule 1. ‘Als er druk op staat, komt er nog meer uit’, concludeert Coronel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws