Mol deelt bizarre statistiek van Verstappen: 'Veel heftiger dan die 59 zeges' Formule 1
Formule 1

Mol deelt bizarre statistiek van Verstappen: 'Veel heftiger dan die 59 zeges'

Mol deelt bizarre statistiek van Verstappen: 'Veel heftiger dan die 59 zeges'

Max Verstappen heeft het de afgelopen raceweekenden niet makkelijk gehad, maar na wederom een overwinning staat de teller in 2024 toch alweer op vijf Grand Prix-zeges. Menig coureur zou daar heel trots op zijn; voor Charles Leclerc is dit zelfs zijn carrièretotaal. Voor Verstappen is het een vierde seizoen op rij met imposante cijfers, merkt commentator Olav Mol op.

Bij het Race Café van Ziggo Sport benoemt Mol dat de rol van de rijder weer steeds belangrijker aan het worden is in de afgelopen jaren. 'We riepen jaren geleden dat je er een robot in kunt zetten, en dat die ook wel kan winnen', geeft Mol aan om te laten zien dat de verschillen tussen de teams jarenlang veel groter waren dan nu het geval is.

Dat de drie kopmannen van de drie sterkste teams voor het tweede weekend op rij de podiumplekken bezetten, is volgens Mol geen toeval. 'Dat is wel veranderd, het poppetje is heel belangrijk. Het verschil ís Charles Leclerc, en het verschil ís Lando Norris, en het verschil ís Max Verstappen. Zíj́ maken het verschil. Die auto's zijn vrijwel gelijk, ook qua vermogen. De bandenslijtage was bij Max een tandje hoger, en dan moet je het eruit slepen', oordeelt Mol over de knappe overwinning van de Nederlander.

Verstappen met ongekende cijfers

Verstappen strooit de afgelopen jaren met records. Tien overwinningen op rij in 2023, en nu ook acht polepositions op rij; steeds meer recordlijstjes worden door de Limburger gedomineerd. Met 59 overwinningen nadert hij ook snel de cijfers van Lewis Hamilton en Michael Schumacher. 'Max heeft nu 59 overwinningen. Weet je wat nog veel schokkender is?' vraagt Mol aan de tafelgasten. 'Hij heeft 49 overwinningen sinds het begin van 2021! Die vind ik veel heftiger dan die 59 zeges in totaal.' In 2021 won Verstappen tien races, in 2022 vijftien, in 2023 negentien, en dit seizoen dus ook al vijf.

Mol vindt de dominante periode van Verstappen sowieso niet te vergelijken met die van de twee recordkampioenen. 'Wat ik er anders aan vind, is dat die jongens met veertig seconden voorsprong wonnen, of vijftig seconden, of zelfs een ronde', zegt Mol over de dominante periodes van Schumacher en Hamilton. 'Ik vind dat Max altijd harder heeft moeten werken om die voorsprong te krijgen. Dat het er zo makkelijk uitziet, komt door zijn talent. Zijn marge is veel kleiner dan die van Schumacher of Hamilton.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws