Video | Kan Red Bull deze beelden gebruiken ter verdediging van Verstappen in Brazilië? Formule 1
Formule 1

Video | Kan Red Bull deze beelden gebruiken ter verdediging van Verstappen in Brazilië?

Video | Kan Red Bull deze beelden gebruiken ter verdediging van Verstappen in Brazilië?

Max Verstappen liep na de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië naar de bolide van Lewis Hamilton toe. Daar leek hij op eerder vrijgegeven beelden de stevigheid van de achtervleugel van de Mercedes af te tasten. Uit andere beelden, tevens geschoten vanaf de tribunes, lijkt het er echter op dat de Nederlander dit niet gedaan heeft. Sterker nog, het lijkt erop dat de Red Bull Racing-coureur de achtervleugel van Hamilton nauwelijks aanraakt.

Op onderstaande beelden is namelijk te zien dat Verstappen de achtervleugel van zichzelf, en die van Hamilton, niet zozeer aanraakt. In plaats daarvan lijkt het er vooral op dat hij twee punten op de vleugel gebruikt om de afmetingen te bepalen. Zou hij enkel gemeten hebben met zijn vingers, en de vleugel niet daadwerkelijk hebben aangeraakt, dan heeft hij dus technisch gezien niets verkeerd gedaan.

Reprimande voor Verstappen meest voor de hand liggend

Zelfs al zou Verstappen de auto van Hamilton minimaal hebben aangeraakt dan is de kans klein dat de Red Bull-coureur daar een straf voor zal krijgen. In het verleden heeft Aston Martin-coureur Sebastian Vettel meerdere malen de auto's van concurrenten geïnspecteerd en aangeraakt terwijl deze in parc fermé stonden. De Duitser is slechts eenmalig op het matje geroepen door de FIA, tijdens de Grand Prix van Australië in 2017, en kreeg toen slechts een berisping van de stewards.

Het wordt hoe dan ook een spannende dag in de Formule 1, waarbij de uitspraak van de FIA over Hamilton zich waarschijnlijk laat wachten tot na het gesprek met Verstappen om 13.30u. Mocht Hamilton gestraft worden dan is het aannemelijk dat de Brit uit de pitlane moet starten tijdens de sprintrace. Daar bovenop heeft de Mercedes-coureur nog een gridstraf van vijf plaatsen, vanwege een wissel van de verbrandingsmotor. Deze zaterdag zou dus beslissend kunnen zijn voor het kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws