Villeneuve bang voor vertrek Hamilton: 'Je weet niet wat er in zijn hoofd gebeurt' Formule 1
Formule 1

Villeneuve bang voor vertrek Hamilton: 'Je weet niet wat er in zijn hoofd gebeurt'

Villeneuve bang voor vertrek Hamilton: 'Je weet niet wat er in zijn hoofd gebeurt'

Jacques Villeneuve is blij met de manier waarop het 2021-seizoen ten einde is gekomen in Abu Dhabi, maar is tegelijkertijd bang dat Lewis Hamilton misschien niet meer terugkeert. In de slotrace van vorig seizoen ging de titel op spraakmakende wijze naar Max Verstappen, waardoor Hamilton met lege handen kwam te staan. De Formule 1-wereld moet rekening houden met een Rosberg-scenario, denkt de Canadees.

Villeneuve, die zelf ook wereldkampioen werd, denkt dat het goed is dat Verstappen de titel van 2021. 'Het is goed voor de sport in elk opzicht, want er heerst nu een nieuw 'verhaal' in de sport, een nieuw hoofdstuk is geopend. Bovendien heeft Lewis nu een goede reden om alsnog terug te keren en zijn achtste titel te pakken. Er is veel gezegd en geschreven over wat er in Abu Dhabi gebeurde, maar de ultieme uitkomst is denk ik goed voor de sport in het algemeen', aldus Villeneuve tegenover Motorsport.com.

Zien we Hamilton in 2022 wel terug?

Het nadeel van de vreemde afloop van het 2021-seizoen is dat Hamilton wellicht twijfelt over de toekomst in de sport. De Brit zal ongetwijfeld het gevoel hebben dat de titel hem is ontnomen en zijn 'shut down' op social media suggereert dat hij aangeslagen is. Een Rosberg-scenario ligt op de loer, denkt Villeneuve.

'Na 2016 dacht iedereen dat Rosberg vrolijk aan de start van het 2017-seizoen zou verschijnen, maar dat liep even anders', blikt Villeneuve terug. 'Niemand had het verwacht. Nico werd op een ochtend wakker en vond dat hij de passie niet meer had om een nieuw seizoen in te gaan. Ik heb niets om te denken dat Lewis er nu ook op die manier in staat, maar who knows?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws