Visa Cash App RB slaat slag met drie nieuwe aanwinsten, waaronder Red Bull-werknemer Formule 1
Formule 1

Visa Cash App RB slaat slag met drie nieuwe aanwinsten, waaronder Red Bull-werknemer

Visa Cash App RB slaat slag met drie nieuwe aanwinsten, waaronder Red Bull-werknemer

Het zusterteam van Red Bull Racing, dat tot het einde van 2023 als AlphaTauri door het leven ging, maar inmiddels de naam Visa Cash App RB draagt, heeft een flinke slag geslagen op de personeelsmarkt in de Formule 1, met drie nieuwe werknemers op cruciale posities. Tim Goss wordt de nieuwe CTO (Chief Technical Officer), terwijl Alan Permane van Alpine overkomt als racing director. Guillaume Cattelani is de derde nieuwe naam, en zal werkzaam zijn als plaatsvervangend technisch directeur.

Vooral Goss en Permane zijn hoog aangeschreven nieuwe namen voor het Visa Cash App RB, ook wel VCARB genoemd. Goss was voor de FIA werkzaam als technisch directeur, maar kondigde eerder deze maand zijn vertrek bij het bestuursorgaan aan. Goss zal bij VCARB dezelfde rol gaan vervullen als Adrian Newey bij constructeurskampioen Red Bull Racing invult. Jody Egginton blijft daarnaast werkzaam als technisch directeur.

Het technische duo van het team zal hierbij worden bijgestaan door Guillaume Cattelani. De Fransman was sinds 2020 werkzaam bij Red Bull, en werkte eerder ook voor onder meer Lotus en McLaren. Cattelani was bij Red Bull hoofdingenieur, en was verantwoordelijk voor Technology and Analysis Tools. Hij zal vanaf 2024 dus het tweede team van Red Bull gaan versterken.

De derde opvallende nieuwe naam is Alan Permane. De Brit was al sinds 1989 betrokken bij het team uit Enstone, dat destijds nog Benetton F1 heette, en inmiddels onder de naam van Alpine racet. Zijn werkzaamheden voor het team kwamen in juli 2023 ten einde na 34 jaar, en Permane zal nu bij VCARB aansluiten als racing director.

Management trots op nieuwe aanwinsten

'Deze aanstellingen zijn een enorme stap voorwaarts voor VCARB', zegt CEO Peter Bayer in een persbericht van het team over het aantrekken van Goss, Cattelani en Permane. 'De komst van Guillaume en Alan vergroot onze mogelijkheden qua ontwerp en ontwikkeling van onze auto's en in de prestaties op het circuit. Goss mag pas in oktober aansluiten. 'Zodra Tim in oktober aansluit, hebben we de structuur van het team op orde om het volgende traject van onze reis aan te gaan en het succes van het team op de lange termijn veilig te stellen.'

Ook kersverse teambaas Laurent Mekies is in zijn nopjes met het nieuws. 'Het aanstellen van Tim, Guillaume, en Alan, zorgt ervoor dat we met deze enorme aanwinsten veel winnende expertise aan ons team toevoegen, en ik twijfel er niet over dat ze het team naar een hoger niveau zullen tillen in de Formule 1. We hebben al een hele sterke en ervaren groep bij ons team, en deze getalenteerde individuen zullen ons alleen maar helpen in het behalen van de benodigde technische niveau's.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws