AlphaTauri maakt naamswijziging officieel: team gaat verder als Visa Cash App RB Formule 1
Formule 1

AlphaTauri maakt naamswijziging officieel: team gaat verder als Visa Cash App RB

AlphaTauri maakt naamswijziging officieel: team gaat verder als Visa Cash App RB

Het zusterteam van Red Bull Racing heeft de officiële naam van de renstal bekendgemaakt. Het team dat voorheen door het leven ging als Toro Rosso en AlphaTauri, heet vanaf het 2024-seizoen Visa Cash App RB. Er waren de afgelopen weken al veel speculaties over de naam van de Italiaanse renstal, aangezien er sponsoren aan boord waren gebracht. De nieuwe naam luidt ook officieel een nieuwe periode in, waarin het team nauwer samen gaat werken met Red Bull.

Vorig seizoen werd er al aangegeven dat het zusterteam van Red Bull een nieuwe identiteit zou krijgen. Helmut Marko was immers niet tevreden met de prestaties van AlphaTauri, waardoor de Oostenrijkse renstal een nauwere samenwerking aankondigde. Tegelijkertijd werd er ook al gezegd dat het team een nieuwe naam zou krijgen. Eerdere speculaties hintte naar een naam als 'Racing Bulls', maar de officiële naam is dankzij het partnerschap met Visa nu: Visa Cash App RB.

Niet alleen de naam van het team zal wijzigen, ook de kleuren van de bolide worden aangepast. Visa Cash App RB heeft middels een persbericht aangegeven dat het doek op 8 februari van de nieuwe auto wordt gehaald. Dat gaat het team doen in Las Vegas. Een week later staat de presentatie van de bolide van Max Verstappen en Sergio Pérez op de planning. Beide teams zullen vanaf komend seizoen ook met de stickers van Visa op de bolides rijden.

Bayer blij met hernieuwde identiteit

De afgelopen maanden is er een hoop gebeurd achter de schermen in Milton Keynes. Waar Red Bull fluitend beide kampioenschappen wist te winnen, richtte de renstal zich ook op de prestaties van het zusterteam. Zo zijn er ook enkele veranderingen geweest. Peter Bayer is de nieuwe CEO van het team, de renstal zal verhuizen naar Milton Keynes en er zal een nieuwe teambaas aan het roer staan. Franz Tost heeft besloten om met pensioen te gaan en Laurent Mekies is zijn vervanger.

De identiteitsverandering komt dan ook op een goed moment voor het team. 'Het is fantastisch om de nieuwe identiteit te onthullen en nieuwe partners te verwelkomen terwijl we beginnen aan de volgende fase van het Formule 1-verhaal', zegt CEO Bayer. 'We hebben een gedurfde visie voor het team, geleid door mezelf en teambaas Laurent Mekies, en het is buitengewoon opwindend om toekomstgerichte partners zoals Visa en Cash App aan onze zijde te hebben op die reis.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws