Presentatiedatums F1 2024 | Alle presentatiedatums bekend, Haas trapt af, Red Bull laat fans wachten Formule 1
Formule 1

Presentatiedatums F1 2024 | Alle presentatiedatums bekend, Haas trapt af, Red Bull laat fans wachten

Presentatiedatums F1 2024 | Alle presentatiedatums bekend, Haas trapt af, Red Bull laat fans wachten

De winterstop is nog in volle gang, maar de blikken gaan alvast vooruit op het 2024-seizoen van de Formule 1. Zo maken de teams langzaamaan duidelijk wanneer zij hun nieuwe auto's presenteren. In onderstaand overzicht houdt F1Maximaal alle presentatiedatums voor je bij wanneer ze naar buitenkomen.

Het seizoen wordt voorlopig afgetrapt door zowel Williams als het vernieuwde Sauber-team. De renstal dat vorig jaar nog door het leven ging als Alfa Romeo heet vanaf 2024 Stake F1 Team en zal de auto op 5 februari onthullen. Het is de vraag of het team naast de naam ook de kleurenstelling gaat aanpassen. Williams zal dus ook op 5 februari het doek van de nieuwe auto halen. James Vowles heeft aangegeven dat er nog veel potentie in het concept van de bolide zit, wat de Williams-fans dus veel hoop zal geven.

Twee dagen later is het de beurt aan het team van Alpine. De Franse renstal kent weinig wijzigingen voor het begin van het nieuwe seizoen, nadat er vorig jaar wel enige veranderingen werden aangebracht. Alpine blijft onverminderd hard werken aan het doel om binnen honderd races structureel mee te strijden om de podiumplekken. Vorig jaar stonden Esteban Ocon en Pierre Gasly beiden één keer op de derde plek, namelijk in Monaco en Nederland.

Aston Martin, Ferrari en Mercedes volgen elkaar in rap tempo op

Na iets minder dan een week pauze na de presentatie van de nieuwe Alpine-auto is het de beurt aan Aston Martin om de nieuwe auto te presteren. Vorig seizoen waren de verwachtingen niet zo hoog, ondanks dat Fernando Alonso naar Silverstone kwam. Desondanks bewees Aston Martin het tegendeel. Het team dat in 2022 nog op de zevende plek eindigde in het kampioenschap wist ineens mee te doen om de podiumplekken. Aston Martin hoopt voor 2024 opnieuw zo'n stap te zetten, zeker nadat de prestaties wat inzakten gedurende het 2023-seizoen.

Een dag later is het de beurt aan Ferrari, dat met zijn concept steeds meer op de Red Bull Racing-bolide gaat lijken. Daarmee hoopt de Italiaanse dat het de wereldtitel weer eens een keer naar Maranello kan brengen. Vorig jaar eindigde de Scuderia op de derde plek in het constructeurskampioenschap nadat het een jaar eerder nog op de tweede plek eindigde. Aan het einde van het seizoen was er een stevig gevecht met Mercedes om plaats twee, maar het team dat op Valentijnsdag de auto presenteert wist die strijd te winnen.

Mercedes gaat de auto dus op 14 februari presenteren. Voor de Duitse renstal staat een grote conceptwijziging op de planning. Lewis Hamilton en George Russell hebben zich gedurende de afgelopen twee seizoenen vaak negatief uitgelaten over de auto. Onder leiding van technisch directeur James Allison gaat Mercedes een andere weg inslaan. Daarmee hoopt het team, net zoals Ferrari, dat het Red Bull kan uitdagen in de strijd om de titel.

Mercedes zal niet het enige team zijn dat de nieuwe auto op Valentijnsdag gaat presenteren aan het publiek. Ook McLaren zal de MCL38, opvallend genoeg de opvolger van de MCL60, op 14 februari onder het doek vandaan halen. McLaren maakte eerder wel al de kleurstelling van het nieuwe seizoen bekend, waarbij de blauwe tinten uit 2023 vervangen zijn door meer zwarte vlakken.

Red Bull laat lang op zich wachten

Red Bull is een dag na Mercedes en McLaren aan de beurt. Op 15 februari zullen Max Verstappen en Sergio Pérez het doek van de RB20 halen. Voor beide coureurs valt het te hopen dat de 2024-auto een waardige opvolger is van de RB19, die in maar liefst 21 van de 22 Grands Prix goed was voor de overwinning, voornamelijk dankzij wereldkampioen Verstappen. De ogen van de concurrenten zullen op de nieuwe bolide van Red Bull gericht zijn, maar het is de vraag hoeveel details de kampioen prijs zal geven.

Nieuwe teamnaam en identiteit voor AlphaTauri

De naamswijziging van het zusterteam van Red Bull werd op woensdag 24 januari officieel bekendgemaakt. Het team dat voorheen bekendstond als Toro Rosso en AlphaTauri heet vanaf het aankomende seizoen Visa Cash App RB. Met de nieuwe naam komt ook een nieuwe identiteit; de kleuren van de livery zullen naar alle waarschijnlijkheid veranderen. Deze kleuren worden op 8 februari onthuld in Las Vegas.

Overzicht presentatiedatums 2024

Team Presentatiedatum
Red Bull Racing 15 februari
Mercedes 14 februari
Ferrari 13 februari
McLaren 14 februari
Aston Martin 12 februari
Alpine 7 februari
Williams 5 februari
AlphaTauri 8 februari
Stake F1 Team 5 februari
Haas 2 februari

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws