Voor Massa betekende Alonso niks goeds bij Ferrari: 'Hij probeerde het team te verdelen' Formule 1
Formule 1

Voor Massa betekende Alonso niks goeds bij Ferrari: 'Hij probeerde het team te verdelen'

Voor Massa betekende Alonso niks goeds bij Ferrari: 'Hij probeerde het team te verdelen'

Felipe Massa is positiever over zijn samenwerking met Michael Schumacher dan met Fernando Alonso, want volgens de Braziliaan wilde Alonso het team verdelen en betekende hij niets goeds voor Massa. De voormalig Ferrari-coureur zag hoe Alonso alleen maar werd geprezen en dat vernietigde hem mentaal.

Massa deelde in 2006 de garage met Schumacher en dat betekende veel voor hem. De Braziliaan wilde graag alles van de zevenvoudig wereldkampioen leren. Naar zijn idee werkte hij goed samen met de Duitser, en dat ondervond hij totaal niet toen hij van 2010 tot en met 2013 samenwerkte met Alonso. De Spanjaard streed tot de laatste race in twee seizoenen om de titel en daardoor kreeg hij veel steun van het team. 'Bij Fernando was het een heel ander verhaal dan met Michael', begint Massa in de Track Limits-podcast. 'We waren constant bezig met elkaar verslaan, het was heel anders dan met Michael, van wie ik alles wilde leren.'

Massa kon wel goed door een deur met Fernando, maar alleen buiten de baan. 'Hij vertelde me nooit hetzelfde als hij aan het team vertelde', vervolgt de voormalig Ferrari-coureur. 'Hij had veel macht en probeerde alles te doen om zijn kant te kiezen, het team te verdelen, wat niet veel goeds deed, maar zo was hij', zegt Massa. 'Luca di Montezemolo, de toenmalige president van Ferrari, prees Fernando enorm in de media over hoe fantastisch het was om hem te zien werken, hoeveel hij samenwerkte met het team in de fabriek en in de simulator. Als je zoiets hoort als tweede coureur, vernietigt het je mentaal', besluit de Braziliaan.

'Fernando wilde niet meer in de simulator omdat het hem niet hielp'

Massa werkte hard in de simulator en geeft aan dat Alonso daar geen belang bij had. 'Ik herinner me dat ik hard werkte in de simulator omdat de auto van Red Bull veel beter was dan die van ons, zelfs beter dan die van McLaren, dus ik zette me in om alles te verbeteren wat ik kon', blikt Massa terug. 'Ik bleef werken, deels omdat ik mijn eigen vorm wilde verbeteren en deels omdat onze auto niet goed was. Toen gingen we naar Singapore en won hij de race uit het niets. Ik wil niet zeggen dat het onrechtvaardig was, het team deed niets verkeerd, maar ze werkten en behandelden hem op zo'n manier dat er geen kans was dat er iets goeds voor mij uit zou komen', aldus Massa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws