Massa verbaasd door reactie Ben Sulayem over 2008-titel: 'We hebben dat gesprek nooit gehad' Formule 1
Formule 1

Massa verbaasd door reactie Ben Sulayem over 2008-titel: 'We hebben dat gesprek nooit gehad'

Massa verbaasd door reactie Ben Sulayem over 2008-titel: 'We hebben dat gesprek nooit gehad'

Felipe Massa geeft aan te zijn verrast door de reactie van FIA-president Mohammed ben Sulayem op de mogelijke juridische uitdaging met betrekking tot de uitkomst van het Formule 1-kampioenschap van 2008. Ben Sulayem zei tegen Massa dat de FIA zichzelf moest verdedigen in deze zaak en dat ook zeker zou doen, maar volgens de Braziliaan heeft dat gesprek überhaupt nooit plaatsgevonden.

De Braziliaanse coureur is eerder dit jaar begonnen met een juridisch proces om de uitkomst van de Grand Prix van Singapore 2008 te evalueren, die werd gewonnen door Fernando Alonso nadat zijn Renault-teamgenoot Nelson Piquet Jr. opzettelijk crashte, ook wel 'crashgate' genoemd. Massa verloor die dag kostbare punten in de titelstrijd met zijn belangrijkste rivaal Lewis Hamilton, nadat hij problemen ondervond bij een tankstop. Als het evenement nietig wordt verklaard, zou hij kampioen worden.

Terwijl zowel FOM als de FIA werken aan juridische reacties over deze kwestie, zei Ben Sulayem onlangs dat hij het onderwerp met Massa had besproken om aan te geven dat de overkoepelende autoriteit zijn standpunt zou verdedigen. 'Ik antwoordde hem met de woorden: het is aan jou, je moet doen wat je denkt dat goed voor jou is, maar de FIA zal zichzelf moeten beschermen', zegt de Emirati tegen persbureau Reuters. 'We hebben onze regels, we hebben onze sportregels en en onze statuten, die zeggen dat er een bepaalde periode is waarbinnen je niets kunt doen... maar mensen kunnen dat aanvechten. Het is niet het boek van God', aldus de FIA-president.

Massa betwist echter die versie van de gebeurtenissen. Hij beweert dat hij nooit met Ben Sulayem heeft gesproken over de zaak en geen reactie heeft ontvangen toen hij een bericht stuurde waarin hij openstond voor discussies. 'Ik was een beetje verrast, omdat we hierover niet met hem hebben gesproken', zegt Massa tegen Autosport. 'We hebben nooit over de zaak gesproken. 'Uiteindelijk heb ik geen gesprek met hem gehad. Ik stuurde een bericht waarin ik de zaak uitlegde en zei dat ik beschikbaar was om te praten, maar hij heeft nooit op mij gereageerd. We hebben dat gesprek nooit gehad.'

Massa hoopt dat nieuwe FIA- en FOM-regimes laten zien dat ze open staan om fouten van het verleden recht te zetten

Massa hoopt dat de nieuwe regimes bij zowel de FIA als de FOM open zullen staan om fouten die naar zijn mening in het verleden door hun organisaties zijn gemaakt, recht te zetten, in plaats van te proberen te verdedigen wat er is gebeurd. 'Ik hoop en geloof dat de FIA de sport moet verdedigen. Maar het gaat niet om zichzelf verdedigen, maar om te verdedigen wat eerlijk en rechtvaardig is voor de sport in het algemeen. Ik denk dat dat het belangrijkste punt is', vervolgt de Braziliaan. 'We begrijpen dat het dezelfde bedrijven zijn, maar het zijn andere mensen vergeleken met die van destijds.'

Ook begrijpt Massa dat de FIA-statuten niet 'het boek van God' zijn, maar toch hoopt hij dat de zaken anders bekeken kunnen worden. 'In feite weten onze advocaten dat, dat is alles wat ik erover te zeggen heb', zegt de voormalig F1-coureur. 'Ik hoop dat de mensen van vandaag laten zien dat de zaken anders zijn, dus ik hoop dat de mensen die nu de leiding hebben, zowel bij de FIA als de FOM, zien dat dit soort situaties onaanvaardbaar zijn en dat ze hun rug niet kunnen keren naar een zaak als deze. Ik hoop echt dat ze dit opruimen', aldus Massa.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws