F1-analist vermoedt dat Elliott Schumacher meeneemt naar Alpine Formule 1
Formule 1

F1-analist vermoedt dat Elliott Schumacher meeneemt naar Alpine

F1-analist vermoedt dat Elliott Schumacher meeneemt naar Alpine

Voormalig coureur en F1-analist Franck Montagny vermoedt dat er gesprekken gaande zijn tussen Mercedes en Alpine om voormalig chief technical officer Mike Elliott aan te stellen in combinatie met Mick Schumcher als rijder voor Alpine in het World Endurance Championship (WEC). Na het spontane vertrek van Elliott denkt Montagny dat er wat anders speelt.

Vlak na de Grand Prix van Mexico 2023 maakten de Zilverpijlen bekend dat Elliott het team na vele jaren zou gaan verlaten. Zijn vertrek was per direct en het was onbekend of hij een nieuwe werkgever had gevonden. Elliott had eerder de rol als technisch directeur bij Mercedes, maar hij wisselde begin 2023 van functie met James Allison. Bij sommigen gingen daardoor wat alarmbellen af, en heeft het geleid tot geruchten dat Elliott vertrok omdat zijn werk aan de bolide niet goed genoeg was. Inmiddels is het onbekend of hij opties heeft voor 2024.

Bij Schumacher zijn de opties voor 2024 ook nog niet bekend. De Duitser heeft onlangs een WEC-test gedaan in de LMDh-bolide waarmee Alpine in 2024 wil debuteren. 'We weten dat Wolff Schumacher heel graag in een auto wil stoppen, en dat hij wellicht voor Alpine gaat racen in het WEC, en dat we in de fase zitten waarin Alpine mensen aan gaat trekken', somt Montagny op bij Canal+. 'Ik heb het gevoel dat er een deal plaats gaat vinden tussen de twee teams', vervolgt de Fransman. 'Ik zou mijn geld zetten op de komst van Elliott bij Alpine, die Schumacher meeneemt.'

Andere opties voor Schumacher zijn er niet

De Duitser staat inmiddels al bijna een heel jaar aan de zijlijn en zou niets liever willen dan weer racen. Op korte termijn lijkt het doel om een F1-zitje te bemachtigen onmogelijk te zijn. Mercedes-teambaas Wolff probeerde nog om Williams-teambaas James Vowles enthousiast te maken over Schumacher, maar kon hem niet bekeren. Logan Sargeant wordt vermoedelijk in Las Vegas aangekondigd voor 2024, waardoor het laatste zitje in het veld ook opgevuld wordt. Voor de jonge Duitser zou er dan niets anders op zitten dan in een andere klasse een stoeltje te zoeken.

Alfa Romeo ziet hetzelfde gebeuren met haar Sauber-junior Théo Pourchaire, die na dit seizoen zijn Formule 2-diploma heeft behaald. Het doorstromen naar de Formule 1 zit er niet in, aangezien Alfa Romeo Valtteri Bottas en Guanyu Zhou opnieuw hebben vastgelegd. Alfa Romeo kijkt daardoor ook naar andere kampioenschappen waaraan Pourchaire kan deelnemen, de Zwitserse renstal wil graag dat hij blijft racen en niet alleen maar hoeft toe te kijken. Het lijkt erop dat dat voor Schumacher ook de beste optie zal zijn. Het WEC of een GT-kampioenschap kan hem in ieder geval wel weer achter het stuur krijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws