Voormalig GP2-kampioen zou Alonso wel naast Verstappen bij Red Bull willen zien: 'Zou heel interessant zijn' Formule 1
Formule 1

Voormalig GP2-kampioen zou Alonso wel naast Verstappen bij Red Bull willen zien: 'Zou heel interessant zijn'

Voormalig GP2-kampioen zou Alonso wel naast Verstappen bij Red Bull willen zien: 'Zou heel interessant zijn'

Volgens Davide Valsecchi is Fernando Alonso een groot voorbeeld voor iedereen. De Aston Martin-coureur laat op 41-jarige leeftijd zien nog altijd zeer gedreven te zijn en hij is zijn teamgenoten vrijwel altijd de baas. Alonso laat aan het begin van 2023 zien nog altijd tot de beste coureurs van het veld te behoren en volgens Valsecchi zou het interessant zijn om te zien hoe hij het in een Red Bull zou doen tegen Max Verstappen.

Verstappen is naar de mening van Valsecchi een fenomeen, maar ook voor Alonso heeft de voormalig GP2-kampioen niets dan lof. 'Alonso leert iedereen iets belangrijks', zegt hij bij La Gazzetta dello Sport. 'Hij heeft een unieke honger en competitieve wreedheid, of hij nu vecht voor de derde of vierde plaats. Het moet een voorbeeld zijn voor iedereen, vooral voor de jonge en getalenteerde mensen die net beginnen.'

Voor de laatste zege van Alonso in de koningsklasse van de autosport moeten we alweer terug naar de Grand Prix van Spanje in 2013. Sindsdien beschikte hij nimmer over een bolide die in staat was om races te winnen, maar toch zag Valsecchi in hem altijd een enorm gemotiveerde coureur. 'Fernando (Alonso, red.) is een voorbeeld van dat er in de sport geen excuses zijn. Hij maakt heel weinig fouten. Ik herinner me geen fouten die hij dit jaar maakte, en als hij dat wel deed, waren het zulke kleine fouten dat ze irrelevant waren. En dit jaar bewijst hij dat degenen die zeggen dat hij in verhouding tot zijn talent minder wereldtitels heeft gewonnen dan hij verdiende, gelijk hebben.'

Alonso naast Verstappen bij Red Bull

Giancarlo Minardi, de man die Alonso in 2001 liet debuteren in de F1, liet eerder weten de Spanjaard graag naast Verstappen bij Red Bull te willen zien. Valsecchi kan zich daar wel in vinden, maar hij plaatst ook een kanttekening. 'Het zou heel interessant zijn, dat is waar. Ik denk dat de coureurs van de nieuwe generatie heel snel zijn over één enkele ronde. Zoals Leclerc in de kwalificatie en ook George Russell die in de kwalificatie vaak Hamilton en Verstappen verslaat. Maar ik geloof niet dat een coureur op veertigjarige leeftijd nog mee kan doen aan de strijd om de snelste ronde', besluit Valsecchi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws