Szafnauer wil met FIA in gesprek over budgetplafond: 'Bepaalde projecten zouden daarbuiten moeten vallen' Formule 1
Formule 1

Szafnauer wil met FIA in gesprek over budgetplafond: 'Bepaalde projecten zouden daarbuiten moeten vallen'

Szafnauer wil met FIA in gesprek over budgetplafond: 'Bepaalde projecten zouden daarbuiten moeten vallen'

Otmar Szafnauer stelt dat de huidige FIA-regels ervoor zorgen dat de kleinere teams niet in staat zijn om hun infrastructuur te verbeteren. Volgens de teambaas van Alpine beschikken de topteams over betere faciliteiten en omdat investeringen op dit gebied onder het budgetplafond vallen, zitten de teams in het middenveld vast aan wat ze momenteel hebben. Szafnauer stelt dat bepaalde projecten buiten het budgetplafond zouden moeten vallen en hij wijst daarbij naar Aston Martin.

Alpine is vooralsnog aan een teleurstellend seizoen bezig. De Franse constructeur liet bij monde van CEO's Luca de Meo en Laurent Rossi voorafgaand aan het seizoen tijdens de presentatie van de A523 weten dat het in 2023 minimaal vierde bij de constructeurs wil worden. Na vijf races is de kloof naar nummer vier Ferrari echter enorm te noemen en er gingen al geruchten dat Szafnauer zijn spullen kon pakken en dat Alpine zou worden overgenomen door AutoNation.

Szafnauer wil noodzakelijke investeringen buiten budgetplafond laten vallen

Geld is echter niet het probleem, zo stelt Szafnauer. Volgens de Alpine-teambaas zorgen de FIA-regels er vooral voor dat kleinere teams niet in staat zijn om de infrastructuur te verbeteren. 'De anderen hebben betere simulatietools dan dat wij hebben', zegt de Roemeense Amerikaan bij Formel1.de. 'We moeten met de FIA ​​praten zodat noodzakelijke investeringen niet onder het budgetplafond vallen. Anders zit je vast aan de bestaande infrastructuur.'

'We moeten een nieuwe transmissietestbank bouwen voor 2026. Dat laat geen ruimte voor andere maatregelen', voegt Szafnauer eraan toe. Hij wijst vervolgens naar een voorbeeld van zijn oude team Aston Martin. 'Bepaalde projecten zouden buiten het budgetplafond moeten vallen, zoals de Aston Martin-windtunnel, waarvoor een uitzondering werd gemaakt. Als dat onder het budgetplafond was gevallen, dan was het nooit gebeurd', doelt de teambaas van Alpine op de enorme stap die Aston Martin in 2023 heeft gezet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws