Voorzichtig optimisme bij Gasly na prima oefensessies: 'Maar ik blijf kalm' Formule 1
Formule 1

Voorzichtig optimisme bij Gasly na prima oefensessies: 'Maar ik blijf kalm'

Voorzichtig optimisme bij Gasly na prima oefensessies: 'Maar ik blijf kalm'

Voor Alpine was er na het openingsweekend in Bahrein weinig om te juichen, maar na eerste vrije trainingen in Saoedi-Arabië stapten Pierre Gasly en Esteban Ocon met een veel beter gevoel uit de auto. Beide coureurs hebben na een roerige week het gevoel dat Alpine er op het Jeddah Corniche Circuit een stuk beter voorstaat dan een week geleden in Bahrein.

Het team van Alpine heeft een allesbehalve voortvarende start van het seizoen achter de rug. Niet alleen namen de coureurs van de Franse renstal de laatste twee posities in op startgrid, ook in de race konden Ocon en Gasly geen potten breken. Het Frans duo speelde geen enkele rol van betekenis en wist enkel Stake F1-coureur Valtteri Bottas en Williams-rijder Logan Sargeant, die beiden een probleem hadden, achter zich te houden. Daarnaast trokken meerdere kopstukken de Alpine-deur achter zich dicht, waardoor de chaos bij het Franse team compleet was.

Voorzichtig optimisme na openingsdag Jeddah

Amper een week na de voor Alpine tegenvallend verlopen race in Bahrein verscheen er alweer een voorzichtige glimlach op het gezicht van beide coureurs. De A524 leek tijdens de eerste oefensessies vrij behoorlijk te presteren en dat zorgde na afloop voor blije gezichten bij de Franse renstal. 'Het circuit is heel anders dan in Bahrein met alle stukken op hoge snelheid. Als we kijken naar de pace, dan lijkt het erop dat we iets competitiever zijn', zegt Gasly, die de openingsdag als negende afsloot, tegen Motorsport.com.

'Het is nog maar het begin van het weekend en de weg is nog lang', vervolgt Gasly. 'Het is in de auto nog altijd een uitdaging en we moeten binnen bepaalde grenzen werken. Tegelijkertijd zijn er ook positieve dingen waar we verder op kunnen bouwen. Ik blijf dus kalm', aldus Gasly, die positief gestemd is over de afstelling van de A524. 'Er ligt een goede basis waar we verder mee kunnen. Er zijn echter ook nog wel wat dingen die we moeten verbeteren om het maximale uit ons huidige pakket te halen, maar ik kijk uit naar vrijdag, dan telt het echt.'

Ocon kwam donderdag niet verder dan P15 en was bijna drie tienden langzamer dan zijn teamgenoot, maar desondanks spreekt ook hij van een goede dag. 'Het waren twee solide sessies. We hebben zowel met veel als met weinig brandstof gereden, dus daar hebben we veel data van', begint de Fransman. 'We moeten nog wel wat verbeteren aan de afstelling. Er zijn dus nog dingen waar we aan moeten werken, maar het was tegelijkertijd een bemoedigende dag. We gaan zien wat we in de kwalificatie kunnen laten zien', aldus een hoopvolle Ocon.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de poleposition in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws