Van Haren komt met meer informatie over onderzoek naar Horner: 'Er schijnt bewijs te zijn' Formule 1
Formule 1

Van Haren komt met meer informatie over onderzoek naar Horner: 'Er schijnt bewijs te zijn'

Van Haren komt met meer informatie over onderzoek naar Horner: 'Er schijnt bewijs te zijn'

Erik van Haren heeft wat meer informatie gegeven over het onderzoek dat loopt naar het mogelijke grensoverschrijdende gedrag van Christian Horner. De teambaas van Red Bull Racing heeft wordt binnen het team beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en volgens Van Haren heeft de persoon in kwestie ook bewijs. Er is dus een flinke bom gelegd onder het Formule 1-team, waar het al tijden niet lekker loopt op de achtergrond.

Red Bull heeft tegenover De Telegraaf alleen laten weten dat het onderzoek loopt en dat er momenteel weinig over gezegd kan worden. Van Haren, die het nieuws op maandagmiddag bracht, weet wat meer te zeggen over te zaak. 'Het is niet van horen zeggen. Er is een aanklacht en er schijnt ook bewijs te zijn', zegt de journalist in De Telegraaf-podcast. 'Het feit dat dit al een tijdje loopt bij Red Bull, zegt natuurlijk wel iets. Dat doen ze niet op basis van één tip of een anonieme bron.'

Ook op de achtergrond speelt er veel bij Red Bull

Met het nieuws is een flinke bom gelegd onder het Formule 1-team. Mocht Horner schuldig bevonden worden, dan bestaat er in zijn ogen geen kans dat de teambaas op zijn post zal blijven zitten. Daarnaast is het ook al tijden rumoerig bij de Oostenrijkse renstal. 'Het is frappant dat Red Bull het nieuws bevestigt over dat er een onderzoek loopt. Als ze onder het tapijt hadden willen schuiven, dan hadden ze er omheen gedraaid. Misschien speelt er wel wat meer op de achtergrond.'

'Als het hele bedrijf Red Bull op één lijn zou zitten, zou het voor mij moeilijker zijn geweest om informatie boven water te krijgen. Onder de oppervlakte speelt er wel wat', vervolgt Van Haren. De journalist doelt hiermee op de machtsstrijd binnen Red Bull, waar vorig jaar over gesproken werd. Na het overlijden van Dietrich Mateschitz lijkt het Oostenrijkse kamp en het Thaise kamp lijnrecht tegenover elkaar te staan. 'In Austin werd dat ontkend, maar het speelde zeker', aldus Van Haren.

De Oostenrijkse tak van het Red Bull-bedrijf is voor een minderheid eigenaar, namelijk 49 procent. Red Bull heeft ook Thaise aandeelhouders en zij zijn voor 51 procent eigenaar van het merk. Toen er een gerucht naar buiten werd gebracht over een machtsstrijd binnen Red Bull, ontstonden er twee kampen. Horner zou, samen met de Thaise eigenaren, af willen van Helmut Marko, die juist steun vindt bij zijn landgenoten. Max Verstappen gaf destijds aan loyaal te zijn aan Marko, maar de geruchten werden uiteindelijk ontkend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws