Update | FIA reageert op ingediende klacht met een statement Formule 1
Formule 1

Update | FIA reageert op ingediende klacht met een statement

Update | FIA reageert op ingediende klacht met een statement

Nee, de rust is nog niet wedergekeerd bij Red Bull Racing. Teambaas Christian Horner mag vrijgesproken zijn en het slachtoffer in kwestie is dan wel op non-actief gezet, toch blijft het stormen binnen de Oostenrijkse renstal. Zeker nu de vrouw die Horner beticht van wangedrag een officiële klacht heeft ingediend bij autosportfederatie FIA. Volgens Britse media zou ze ook in hoger beroep gaan bij het gerecht. 'Van een onafhankelijk onderzoek is nooit sprake geweest.'

'Ze is zo teleurgesteld over hoe het allemaal gegaan is. Vooral omdat ze alles volgens het boekje deed', aldus een vriendin van de vrouw in kwestie, geciteerd door de Daily Mail. 'Ze heeft haar zorgen privé geuit en heeft alles goed gedaan, maar voelt zich in de steek gelaten door het bedrijf. Ze hebben haar op non-actief gezet, omdat ze de juiste procedure correct heeft gevolgd. Van een onafhankelijk onderzoek is nooit sprake geweest', kwam de vrouw tot slot met een duidelijk statement.

Volgens The Telegraph richt de intussen voormalig werkneemster van Red Bull zich niet enkel tot het ethische orgaan van autosportfederatie FIA, zoals de BBC meldde, maar gaat ze eveneens in hoger beroep. In het kamp van de vrouw zitten ze namelijk nog met veel vragen. 'Wie had bij Red Bull de touwtjes in handen tijdens het onderzoek naar de vermeende feiten? Wie neemt bij Red Bull de beslissingen?' Om daarop een antwoord te krijgen, neemt het slachtoffer advocaten onder de arm om de zaak op papier te zetten.

Statement van de FIA

Ondertussen heeft de autosportfederatie (kort) gereageerd op de klacht van de medewerkster van Red Bull. 'Bij de FIA worden vragen en klachten ontvangen en behandeld door de ‘Compliance Officer’ en indien van toepassing ook door de Ethische Commissie. Beide organen handelen onafhankelijk van elkaar en garanderen gedurende de hele procesgang een strikte vertrouwelijkheid. Bijgevolg kunnen we niet de ontvangst van eender welke specifieke klacht bevestigen en is het ook onwaarschijnlijk dat we verder commentaar zullen geven over klachten die we van eender welke partij ontvangen.'

Verdeeldheid binnen Red Bull

Even recapituleren: ondertussen lijkt het succesvolle team van de energiedrankproducent verdeeld in twee kampen. Aan de ene kant staat teambaas Horner, die de steun geniet van de Thaise eigenaars. Aan de andere Max Verstappen en vader Jos, die dan weer de visie delen van adviseur Helmut Marko op de hele kwestie. Er lijkt een heuse machtsstrijd gaande binnen het F1-team van Red Bull, die maar blijft aanslepen en voor onrust blijft zorgen. Precies waar Jos Verstappen al voor waarschuwde en snel opgelost wil zien.

Update 13:17 (17/03) | FIA reageert op ingediende klacht met een statement

De FIA heeft gereageerd nadat de zaak van Red Bull Racing-teambaas Christian Horner een nieuwe wending kreeg. De vrouw die de Brit beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag heeft een klacht ingediend bij de FIA, waarna het bestuursorgaan zich genoodzaakt voelde om een statement naar buiten te brengen.

Op zaterdagavond maakte BBC Sport bekend dat de vrouw die Horner beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag, een zaak die inmiddels al een maand loopt in de media, een klacht heeft ingediend bij de FIA. Tevens zou zij de FIA hebben gevraagd om naar de zaak te kijken. 'Bij de FIA worden klachten en vragen behandeld door de Compliance Officer, en, als dat nodig is, door de ethische commissie', reageert het bestuursorgaan in een statement.

'Beide organen werken autonoom en garanderen een strikte vertrouwelijkheid tijdens het proces. Daarom, en ook in het algemeen, kunnen we de ontvangst van een specifieke klacht niet bevestigen en is het onwaarschijnlijk dat we verder commentaar kunnen geven.' Motorsport.com weet te melden dat er ook een onderzoek is gestart naar het lekken van informatie naar de media, als gevolg van de Google Drive-file die een aantal weken geleden door een anoniem mailadres was gelekt aan veel belangrijke personen in de paddock. Het onderzoek wil ook weten hoe journalisten te weten kwamen over van het vertrouwelijke onderzoek dat begin februari naar buiten kwam.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws