Newey is er gewoon bij in Japan: 'Waarom zou ik weglopen?' Formule 1
Formule 1

Newey is er gewoon bij in Japan: 'Waarom zou ik weglopen?'

Newey is er gewoon bij in Japan: 'Waarom zou ik weglopen?'

Behalve racen heeft de start van het 2024-seizoen vooral in het teken gestaan van de onrust binnen het team van Red Bull Racing. Na de commotie rondom het vermeende grensoverschrijdende gedrag van teambaas Christian Horner, leek het er daarna op dat team-adviseur Helmut Marko het team zou moeten verlaten. Toen bleek dat technisch ontwerper Adrian Newey niet bij de Grand Prix in Melbourne zou zijn, leek de crisis compleet.

Adrian Newey werkt niet exclusief voor het Formule-1 team van de Oostenrijkse renstal. De Brit houdt zich ook bezig met andere projecten binnen het bedrijf. Maar toen bleek dat de ontwerper niet bij de race in het Australische Melbourne zou zijn, werd er gesuggereerd dat hij de renstal zou gaan verlaten.

Newey is erbij in Japan

Het andere project waaraan Newey werkt binnen Red Bull is het RB17 Hypercar-project. Er werd gezegd dat Red Bull de Brit wellicht enkel op dat project wilde gaan zetten gezien de zorgen over het budgetplafond en het recente onstuimige klimaat binnen het team. Bronnen hebben nu tegenover Motorsport.com gemeld dat er geen sprake van is dat Newey het Formule-1 team zal verlaten. Zijn afwezigheid bij de Australische Grand Prix was gepland en zijn rol binnen het team blijft onveranderd.

Newey zal er dus tijdens de Grand Prix in Japan gewoon bij zijn. Het lijkt erop dat er überhaupt geen aanleiding is om ons zorgen te maken over het vertrek van de Brit bij de Oostenrijkse renstal. De enige keer dat de ontwerper zegt te hebben overwogen het team te verlaten was in 2014. Destijds stuitte het team op veel problemen met de power unit. 'Aangezien ik er sinds de start bij ben geweest en samen met Christian Horner en Helmut Marko heb bijgedragen aan de ontwikkeling van het team, waarom zou ik daar dan van weg willen lopen?', vraagt Newey zich af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws