Overzicht tijden Grand Prix van Emilia Romagna 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Emilia Romagna 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Emilia Romagna 2023

Na een weekend zonder de Formule 1 gaat een drukke periode vol Grands Prix van start. Aankomend weekend wordt de Grand Prix van Emilia Romagna verreden op het historische circuit van Imola en daarmee wordt de eerste triple-header van het seizoen afgetrapt. Tegelijkertijd is de race in Italië ook de officiële start van het Europese seizoen, waarmee de tijden voor de Nederlandse fans een stuk schappelijker zijn dan tijdens het raceweekend in Miami.

De aankomende weken zullen de sessies in de Formule 1 voor het Nederlandse publiek in de middag te volgen zijn. Vorig jaar werd er nog een sprintrace gereden in Imola, maar dat is dit jaar niet het geval. De coureurs krijgen daarom weer drie vrije trainingen de tijd om de ideale afstelling te vinden voor de kwalificatie van zaterdag en de race van zondag. Dat is nodig ook, want de meeste teams komen met flinke updates naar Italië. Het volledige tijdschema voor de Grand Prix van Emilia Romagna staat hieronder.

Tijdschema GP Emilia Romagna 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 13:30u - 14:30 u
Tweede vrije training Vrijdag 17:00u - 18:00u
Derde vrije training Zaterdag 12:30u - 13:30u
Kwalificatie Zaterdag 16:00u - 17:00u
Race Zondag 15:00u - 17:00u

Gaat Mercedes de langverwachte stap zetten?

De Grand Prix van Emilia Romagna was de afgelopen jaren een prooi voor Max Verstappen en gezien de dominantie van Red Bull Racing lijkt daar dit jaar geen verandering in te komen. Voor Sergio Pérez wordt het een cruciale race om niet verder achterop te raken, nadat Verstappen ook al in Miami won. Christian Horner heeft al aangegeven dat het tijd wordt voor de Mexicaan om op 'normale' circuits te winnen. Met een zege op Imola zou Pérez zijn titelaspiraties kracht bij kunnen zetten, maar hij neemt het wel op tegen een Verstappen in bloedvorm.

Het wordt ook spannend om te zien wat er achter Red Bull gaat gebeuren. Mercedes komt met een flink updatepakket en hoopt daarmee een stap naar voren te zetten. Teambaas Toto Wolff verwacht nog geen wonderen, maar hij wil wel dat Lewis Hamilton en George Russell een auto hebben die makkelijker te begrijpen is voor het team. Het is nog maar de vraag of Mercedes daadwerkelijk die stap kan zetten of dat Hamilton weer het risico loopt om op een ronde gezet te worden door Verstappen.

Volg F1Maximaal nu ook op TikTok!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws