Alfa Romeo komt met nieuw pakket: 'Hopelijk helpt het ons in de jacht op meer puntenfinishes' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo komt met nieuw pakket: 'Hopelijk helpt het ons in de jacht op meer puntenfinishes'

Alfa Romeo komt met nieuw pakket: 'Hopelijk helpt het ons in de jacht op meer puntenfinishes'

Teamvertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi heeft aangekondigd dat Alfa Romeo met een ‘belangrijk pakket’ naar de Grand Prix van Singapore komt om hun prestaties te verbeteren. Het 2023-seizoen begon vol goede moed voor Alfa Romeo, maar tot nu toe heeft het Zwitserse team de hoge verwachtingen niet kunnen waarmaken. Valtteri Bottas en Zhou Guanyu, de coureurs van Alfa Romeo, hebben moeite gehad om de C43 naar de punten te rijden, wat resulteerde in slechts tien punten in veertien races. Hierdoor bevindt het team zich momenteel op de negende plaats in het constructeurskampioenschap, enkel AlphaTauri achter zich latend.

Voor Alfa Romeo is het duidelijk dat er verandering nodig is om de resterende races van het 2023-seizoen met succes af te ronden. Alunni Bravi benadrukt tegenover internationale media het belang van dit pakket: ‘Dit heeft de afgelopen maanden veel van ons team gevergd. Hopelijk helpt het ons in de jacht op meer puntenfinishes.’

Alfa Romeo-coureurs positief over nieuw pakket

De recente tiende plaats van Bottas in Monza heeft het team een broodnodige boost aan zelfvertrouwen gegeven. Bottas zelf is enthousiast over de nieuwe onderdelen. ‘Dit pakket zou ons moeten helpen om een extra stap vooruit te zetten en ik kijk ernaar uit om deze op de baan te testen. Het team in de fabriek werkt echt hard om de auto te verbeteren en we moeten gewoon blijven pushen voor elke kans om te scoren’, aldus de Fin.

Ook Zhou heeft hoge verwachtingen van het nieuwe updatepakket en heeft goede moed om goed te presteren in Singapore na zijn uitvalbeurt van vorig jaar. ‘Het zou geweldig zijn om hier goed te presteren en meer punten voor het team te pakken. We hebben nieuwe onderdelen bij ons dit weekend en hopelijk kunnen we daarmee die extra stap zetten om onze concurrenten uit te dagen’, legt de Alfa Romeo-coureur uit. Met nog acht races te gaan, waaronder drie sprintraces, heeft Alfa Romeo talloze kansen om hun totale puntenaantal te verhogen en zich op te werken in het klassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws