Lawson officieel aangekondigd voor GP van Singapore, Ricciardo aanwezig voor technische doeleinden Formule 1
Formule 1

Lawson officieel aangekondigd voor GP van Singapore, Ricciardo aanwezig voor technische doeleinden

Lawson officieel aangekondigd voor GP van Singapore, Ricciardo aanwezig voor technische doeleinden

AlphaTauri heeft officieel bevestigd dat Liam Lawson opnieuw de plek van Daniel Ricciardo zal innemen bij het team tijdens de Grand Prix van Singapore. Terwijl Lawson de kans grijpt om zijn stempel te drukken op de koningsklasse van de autosport, zal Ricciardo opvallend genoeg nog steeds aanwezig zijn in Singapore, maar niet op de manier die we gewend zijn.

Het team heeft aangekondigd dat de Australische coureur in Singapore uitsluitend aanwezig zal zijn voor technische doeleinden. Dit betekent dat Ricciardo niet beschikbaar zal zijn voor media- en PR-activiteiten. Ricciardo is waarschijnlijk pas in Qatar weer in de auto van AlphaTauri te zien, als het herstel van zijn gebroken pols snel verloopt.

Voor de jonge Nieuw-Zeelandse coureur Lawson is dit een kans om te laten zien wat hij in zich heeft. Na twee races te hebben gereden voor het AlphaTauri-team, begint hij zich meer op zijn gemak te voelen in de snelle wereld van de Formule 1. ‘Ik voelde me zeker comfortabeler in Monza dan in Zandvoort, ook al valt er nog veel te leren. Wanneer je meer vertrouwd raakt met dit soort auto's, kan dat een behoorlijk verschil maken. Na nu twee races te hebben gereden, begin ik ook een beter begrip te krijgen van het verschil tussen de banden, wat heel belangrijk is. Ik zou zeggen dat Monza behoorlijk succesvol was, ook al was het teleurstellend om zo dicht bij de punten te eindigen’, vertelt Lawson in een persbericht van AlphaTauri.

Singapore lastig maar favoriet circuit

De Nieuw-Zeelander beschouwt dit stratencircuit als zijn favoriet sinds zijn jeugd en begrijpt de fysieke uitdagingen die deze race met zich meebrengt. De zware aanpassing aan de F1-omgeving, zelfs met uitgebreide training, is een uitdaging waar hij klaar voor is. ‘Het zal buitengewoon moeilijk worden, maar we hebben erop getraind en alles gedaan wat we kunnen om ons daarop voor te bereiden.’

Yuki Tsunoda, Lawsons teamgenoot, deelt zijn gedachten over het Singaporese stratencircuit. Hij herinnert zich zijn prestatie van vorig jaar, waarbij hij onder lastige omstandigheden zelfs Q3 bereikte. Het unieke karakter van dit stratencircuit, dat bestaat uit openbare wegen, betekent dat de conditie van het wegdek elk jaar en zelfs van sessie tot sessie kan variëren. ‘Je moet geleidelijk opbouwen en zoveel mogelijk ronden rijden om vertrouwen in de auto te krijgen’, legt de Japanner uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws