Verstappen senior weer achter het stuur bij Hellendoorn Rally: 'Balen dat ik ervan afging' Formule 1
Formule 1

Verstappen senior weer achter het stuur bij Hellendoorn Rally: 'Balen dat ik ervan afging'

Verstappen senior weer achter het stuur bij Hellendoorn Rally: 'Balen dat ik ervan afging'

Jos Verstappen zit dit weekend ook weer achter het stuur en neemt deel aan de Hellendoorn Rally. De vader van Max Verstappen kende een goede start, maar zag zijn leidende positie omslaan in een achterstand van zeker twee minuten nadat hij van het parcours was geraakt. Daar baalde hij wel erg van, want tot dan ging het erg goed.

De eerste stages van de rally in het Oosten van Nederland werden bij daglicht verreden, maar de tweede omloop ging in de avond van start en daarbij werd door de duisternis gereden. Verstappen en copiloot Renaud Jamoul kleurden helaas buiten de lijntjes en verloren zo aardig wat tijd.

'Het is balen dat ik ervan afging, want het ging erg goed', vertelt Verstappen bij Verstappen.com. 'Dat hoort er bij en kan soms gebeuren bij het rallyrijden. Ik kan er nu niets meer aan doen.' De auto is een beetje beschadigd, maar Verstappen hoopt dat het te repareren is.

Verstappen in gevecht met Ten Brinke

In de eerste proef moest Verstappen slechts 1,7 seconden toegeven op Bernhard ten Brinke, Nederlands rally- en Dakar-rijder. Tijdens de tweede proef was hij zelfs sneller dan Ten Brinke. Na de eerste drie stages was Verstappen gezien. In de avond raakte Verstappen van de weg af het weland in, en kwam toen vast te zitten in een greppel. Daardoor gingen er ruim twee minuten verloren, en nu neemt hij de elfde plaats in in het algemeen kampioenschap. Op zaterdag, de tweede dag van de Hellendoorn Rally, staan er tien proeven op de planning met twee rondes van vijf stages.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws